בייחוד לקראת החורף, התזונה שלנו חשובה לחיזוק מערכת החיסון ולכן מזונות כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים ומזונות המכילים חלבון רזה יהיו נהדרים לשילוב בתפריט היומי. איך עושים זאת נכון וגם טעים? הנה כמה הצעות למנות נפלאות, מנחמות ובריאות שיעשו לגוף ולנפש שלכם רק טוב.
- מרק עדשים כתומות
כשהגשם דופק בחוץ על החלון ואתם מכורבלים בפיג’מה מחממת, אין כמו מרק לוהט וטוב כדי ליצור את האווירה החורפית המושלמת. כדי שהמעמד הזה יהיה לא רק מנחם אלא גם בריא, אנו ממליצים בחום להכין מרק עדשים כתומות, אחד המרקים הבריאים והטעימים ביותר שמגיעים עם עונת החורף הקרה. העדשים הכתומות, ממש כמו אחיותיה השחורות והירוקות, עשירות בחלבון צמחי ומהוות מקור מצוין לתצרוכת היומית של מגוון רכיבים חשובים, דוגמת חומצות אמינו, ויטמינים מקבוצת B, C ו-A וכן סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע לאורך זמן ועוזרים לתהליך העיכול.
- שקדי קינמון
פינוק מתוק שגם עוזר לחיזוק הגוף? כן, בבקשה! לסוכריות הנהדרות האלה, שהן למעשה שקדים מצופים בקינמון, יש טעם נהדר וגם תכונות המעודדות את חיזוק המערכת החיסונית. הקינמון המכיל רכיב הנקרא פוליפנולים נועד להילחם בדלקות ויחד עם השקדים העשירים בשומנים טובים דוגמת ויטמין E, מתקבל חטיף בריא להפליא, שמשתדך מצוין עם כוס תה לוהטת בחורף ועם רצון למתוק – אבל בריא.
- סלמון
דגים הם מקור מצוין לחלבון ודג הסלמון עולה על כולם. ללא כמות מספקת של חלבון, הגוף שלנו לא מסוגל להפיק תאים המחסנים את הגוף באופן טבעי, מה שעלול לגרום לבעיות נשימה, קשיי עיכול וגם דלקות שתן. חומצות האמינו המצויות בחלבון עוזרות לבנות את אבני הבניין של תאי הגוף, כולל התאים האחראיים על מערכת החיסון שלנו. בסלמון יש כמויות גבוהות של חומצות אמינו מסוג אומגה 3, מה שמסייע לגוף להילחם בדלקות, להתגונן מפני אנטיגנים פולשים וגם ליצור מערכת חיסונית בריאה ומאוזנת יותר.
החלק המשמח באמת הוא שמדובר במנה שקל מאוד להכין, והיא מקבלת אליה מגוון טעמים. תוכלו להכין סלמון בתנור עם ירקות, עם שכבת מייפל טבעי מתקתקה, עם עשבי תיבול וקראסט בוטנים או פשוט עם לימון, מלח ופלפל. אפייה קצרצרה בתנור ויש לכם מנה מנצחת ובריאה להפליא.
- ברוקולי עם יוגורט
הירוק הירוק הזה הוא לא רק חטיף נהדר מתנת הטבע אלא גם אחד מהמזונות הכי בריאים שיש. מחקרים מצביעים על כך שירקות המשתייכים לקבוצת הגופרתיים, כמו הברוקולי, מגבירים את נוגדי החמצון בגוף ולכן גם מווסתים את מערכת החיסון ומשפרים את פעילותה.
כדי להפוך את הברוקולי לחגיגה של ממש, שדכו לו מטבל יוגורט יווני עם טעמים עשירים, לא רק שתיהנו מטעמים נפלאים אלא שתוסיפו מרכיב נוסף לחיזוק מערכת החיסון.
- רוטב ג’ינג’ר שומשום
מחפשים תוספת מרעננת לסלט או למנות מוקפצות שגם תהיה בריאה להפליא? הכינו רוטב ג’ינג’ר- שומשום, הנחשב לאחד מכוכבי הבריאות – וגם הטעם! לאחר שתטחנו את הג’ינג’ר היטב, תוסיפו לו שום, לימון ושומשום ותערבבו היטב, תקבלו מזון על שיודע להילחם היטב בחיידקים ובדלקות ולהגן על מערכת החיסון. מצוין כרוטב לסלט, מטבל לצד פלטת ירקות או מרינדה למנות עוף או דג.
- פלפלים ממולאים באורז עם קרם כרובית
הידעתם? פלפל אדום בינוני מכיל פי 2 מכמות הויטמין C המצויה בתפוז! הנתון המשמח הזה הופך את הפלפל לא רק לירק נהדר למנות ממולאים אלא גם לבריא במיוחד. ויטמין C תורם לגירוי התאים שתפקידם להילחם בחיידקים ובווירוסים, והוא גם מעלה את רמות הנוגדנים שמסייעים לגוף שלנו לא להימנע ממחלות. כדי ליהנות ממנה מאוזנת ועשירה בטעמים, מלאו את הפלפלים במלית אורז עם עשבי תיבול, תבלינים או בצל ובשלו יחד עם רוטב עגבניות סמיך ועשיר. תוכלו גם לרקוח קרם כרובית המבוסס על כרובית מבושלת וטחונה יחד עם קרם קוקוס ותבלינים ולמזוג בעדינות מעל הפלפלים הממולאים. ההנאה מובטחת!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il