אחד מן הלבטים העיקריים שצצים לא פעם אצל הורים לנהגים צעירים סובב סביב שאלת השכרת הרכב.
האם השכרת רכב לנהג חדש מותרת במדינת ישראל? ואם כן, עד כמה משתלם לשכור רכב לנהג הצעיר דרך חברת השכרה?
למעשה, במדינת ישראל אין שום חוק שמונע מנהגים חדשים להשכיר רכב. ההפך הוא הנכון, הורים רבים מחליטים לוותר על האופציה של רכישת רכב נוסף, ומעדיפים לפנות דווקא לחברות השכרת רכבים לצורך השכרת רכב לטווח קצר ולפעמים גם לטווח ארוך יותר.
בעוד שוק הרכבים הפרטיים מוצף, וקנייה של רכב לא תמיד משתלמת עקב ירידות ערך דרסטיות בשוק הרכבים, השכרת רכב לנהג חדש עשויה להיות פתרון פרקטי ונוח שמקנה גם גמישות כלכלית לנהג הצעיר ולהוריו.
מדוע כדאי לבחור בהשכרת רכב לנהג חדש?
במקרים רבים השכרת רכב לנהג החדש היא הצעד הנכון והמשתלם ביותר עבור משפחות עם נהגים צעירים. קניית רכב חדש לנהג הצעיר במשפחה עשויה להיות השקעה לא כלכלית שתרד לטמיון לאחר מספר שנים. הוצאות גדולות על תחזוקה, ירידת ערך משמעותית של הרכב כעבור זמן קצר וביקורים תכופים במוסך הופכים את עניין השכרת הרכב לנהג חדש למשתלמים. למעשה, במקרים רבים סך הוצאות התשלום על השכרת הרכב והביטוח שלו לא יעלו על סך ההוצאות כשמדובר ברכישה של רכב פרטי.
בנוסף, השכרת רכב לנהג חדש חוסכת מההורים התעסקות מיותרת עם בירוקרטיה, פוליסות ביטוח, תשלום של אגרות רישוי שנתיות וכן הלאה. במידה ותבחרו להשכיר את הרכב, חברת ההשכרה תהיה אחראית על ההתנהלות מול הביטוח במקרים של תאונות, על הטיפולים השוטפים במקרים של תקלות וכן הלאה.
לבסוף, חשוב לזכור כי בין הנהגים החדשים רבים משרתים בצבא או לא נמצא דרך קבע בבית. במקרים אלו, אין ספק שהחזקת רכב פרטי לא תהיה צעד כלכלי. עבור חיילים שחוזרים רק בסופי השבוע מן הבסיס למשל, השכרת רכב לטווח קצר היא הפתרון האידיאלי.
הנוחות שבהשכרת רכב לנהג החדש מתבטאת גם בגמישות בבחירת הרכבים. מי מאיתנו שבקיא בעולם הרכב כבר יודע אילו רכבים אינם חסכוניים ואילו רכבים נוחים יותר ומתאימים לצרכים שלנו.
קנייה של רכב פרטי הופכת אותנו לתלותיים עד להחלפה שלו וקנייה של רכב חדש. השכרת רכבים מאפשרת לנהג החדש לבחור את הדגם שמתאים לצרכים האישיים שלו בתוך המסגרת הכלכלית הנתונה.
נהג חדש – מידע נוסף שחשוב לדעת
בין אם מדובר בהשכרת רכב לנהג חדש, או בנהיגה על רכב פרטי, עלינו להיות מודעים למספר עובדות חשובות בנוגע לחוקי הרישוי והתעבורה שחלים על כל נהג חדש במדינת ישראל.
על פי תקנות משרד התחבורה ואגף הרישוי, נהג מוגדר כנהג חדש, בשנתיים הראשונות לאחר קבלת רישיון הנהיגה..
על כל הנהגים החדשים חלים חוקים מיוחדים למשך תקופת זמן מסוימת, ומטרתם היא לעזור להם להסתגל בהדרגה תוך ליווי של מבוגר לנהיגה על הכביש.
על הנהג החדש לנסוע עם מלווה, למשך שישה חודשים מיום קבלת היתר הנהיגה. שלושת החודשים הראשונים מתוכם, יהיה בתקן של ליווי מלא לאורך שעות היממה, בעוד ששלושת החודשים שלאחר מכן – יאפשר ליווי נהג צעיר, לשעות הלילה בלבד (21:00-06:00).
נהג מלווה רשאי להיות זה שמלאו לו 24 שנים, ושיש לו רישיון נהיגה – לסוג רכב זהה לזה המצוין ברישיון הנהיגה של הנהג החדש – ומחזיק בו כחמש שנים. או, מלווה, שמלאו לו 30 שנה, ומחזיק ברישיון זהה כאמור, כשלוש שנים. או, מי שלמעשה מחזיק ברישיון להוראת נהיגה (כמו, מורה לנהיגה).
לסיכום, ביטוח רכב לנהג חדש – יכול לסייע בחיסכון כלכלי, בעת תשלום על הוצאות הקשורות לתאונות. במקום לשלם עלויות מלאות, אפשר לשלם על השתתפות עצמית ולתת לחברת הביטוח לגלם את שאר העלויות. יתרה מכך, דמי ההשתתפות העצמית, יורדים מכספי הפיצויים שחברת הביטוח מעניקה למבוטח. כלומר, אם ישנה השתתפות עצמית של כ-1,000 ₪, וחברת הביטוח מעניקה פיצויים של 100,000 ₪, הרי, היא תעניק 99,000 ₪, לאחר החלת דמי ההשתתפות.
ישנם ביטוחים שמאפשרים לבטל את סעיף ההשתתפות העצמית, ברכישת כיסוי מתאים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il