כנאפה: תענוג שלא תרצו להחמיץ
מאיפה? המזרח התיכון
מה זה? כנאפה הוא קינוח מזרח תיכוני נפוץ מאוד שעשוי משכבות של שערות קדאיף עטופות בחמאה, גבינה מומסת, סירופ סוכר מתקתק ועיטור עדין של פיסטוקים קצוצים.
למה חייבים לנסות? השילוב בין המתיקות שערות הקדאיף העדינות לבין טעמה הדומיננטי והאקזוטי של הגבינה יוצר חוויה שלא כדאי להחמיץ.
בקלוואה: הפינוק המושלם לכל רגע חגיגי
מאיפה? טורקיה/יוון
מה זה? בקלוואה היא קינוח שעשוי משכבות דקיקות של בצק פילו, נהוג למלא אותה עם תערובת אגוזים (לרוב פיסטוק או אגוזי מלך), והיא עטופה בסירופ סוכר לרוב או דבש.
למה חייבים לנסות? שילוב הטעמים והמרקמים של בצק הפילו לרכות המתוקה שהוא מקבל הודות לסירופ ולאגוזים הוא קסם שמתפוצץ בפה.
קרם ברולה: פינוק צרפתי קלסי
מאיפה? צרפת
מה זה? קרם ברולה הוא קינוח שעושי מקרם וניל וביצים עשיר וקטיפתי שנהוג לצפות עם סוכר חום ולקרמל. השילוב הזה יחד הופך אותו לפינוק יוקרתי וטעים במיוחד.
למה חייבים לנסות? החוויה של שבירת הקרמל בכפית ואז לטעום את הקרם ביחד עם שברי הקרמל היא חוויה בלתי נשכחת.
טירמיסו: הקינוח האיטלקי שלא תוכלו לעמוד בפניו
מאיפה? איטליה
מה זה? טירמיסו הוא קינוח קרמי ומסורתי שעשוי משכבות של בישקוטים טבולים באספרסו, גבינת מסקרפונה קרמית, אבקת קקאו ולפעמים יש בו גם נגיעה של ליקר כמו אמרטו (שקדים).
למה חייבים לנסות? שילוב הטעמים בקינוח זה הוא יוצא מן הכלל, המאזן בין המתיקות של הקרם לחמיצות הקלה של קפה, הופך את הטירמיסו לאחד הקינוחים הטעימים בעולם.
מקרונים: ביס קטן של יוקרה בכל צבע
מאיפה? צרפת
מה זה? מקרונים הן עוגיות שקדים קלילות, שמרקמן פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, הן מגיעות עם מגוון מילויים כמו שוקולד, קרם פירות ועוד.
למה חייבים לנסות? העוגיות הללו מגיעות במגוון צבעי הקשת, יחד עם הטעמים המעודנים שלהן, הן חוויה מרעננת ומלאת שיק צרפתי.
שטרודל תפוחים: כל ביס חמים הוא תענוג מתוק
מאיפה? אוסטריה
מה זה? שטרודל התפוחים המפורסם הוא קינוח שעשוי משכבות דקיקות של בצק חמאה הממולא בתפוחי עץ מתובלים עם קינמון, סוכר וצימוקים, שנאפה עד הזהבת הבצק.
למה חייבים לנסות? שילוב הבצק הפריך ביחד עם המלית העסיסית, מלאת הטעמים, יוצר קינוח מושלם, בפרט כאשר הוא מוגש חם לצד גלידת וניל.
מולטן שוקולד: פינוק שכל חובב שוקולד חייב לטעום
מאיפה? צרפת
מה זה? מולטן היא עוגת שוקולד אישית שנאפית כאשר מרכזה נותר נוזלי, ברגע שאתם מכניסים את הכפית לתוכה מתפרץ ממנה שוקולד חם ונוזלי.
למה חייבים לנסות? היש עונג גדול יותר משוקולד מומס שנמס לכם בתוך הפה? זהו תענוג שאי אפשר לעמוד בפניו.
פבלובה: הקינוח שמביא איתו אלגנטיות מתוקה בכל ביס
מאיפה? אוסטרליה/ניו זילנד
מה זה? פבלובה הוא קינוח שעשוי ממרנג פריך מבחוץ ורך מבפנים, נהוג להגיש אותה עם קצפת אווירית ופירות טריים, בדרך כלל תותים, קיווי או פסיפלורה.
למה חייבים לנסות? שילוב הטעמים המעולה בין פריכותו של המרנג לבית רכותה של הקצפת והפירות החמצמצים יוצר קינוח אוורירי ומרענן.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il