המבוגרים שבחבורה לבטח זוכרים את מתקן הסיפולוקס שהיה פופולרי בכל משקי הבית בישראל, המתקן הביתי להכנת מים מוגזים היא נפוץ מאוד וילדים ומבוגרים כאחד הכינו לעצמם בקלות משקה מבעבע, עם או ללא הוספת תרכיז כמו פטל או תרכיז ענבים. בהמשך, מתקני הסיפולוקס הוחלפו במתקנים לייצור משקה מוגז ביתי, וכיום יש אפשרות לרכוש בר מים עם ברז סודה.
מתכונים להכנת אוכל טעים עם מי או אבקת סודה לשתייה
בגלל הפופולריות של משקה הסודה , רבים מהישראלים מחפשים מתכונים הכוללים אבקת או מי סודה לשתייה. בדרך כלל מוסיפים את הסודה למתכון הדורש התפחה או בישול ארוך לצורך ריכוך מזון מסוים.
כדאי לדעת כי אבקת הסודה לשתייה, או בשמה המדעי והכימי אבקת סודיום ביקרבונט (נתרן מימן פחמתי) נמצאת כמעט בכל מזווה בבית ישראלי טיפוסי, יש שימושים שונים להכנת אוכל. אבקת הסודה לשתייה שנמצאת בכל בית ידועה כמרכיב המנטרל חומציות, לכן כאשר הסודה לשתייה באה במגע עם מזון חומצי כמו דבש, שוקולד, מיץ כלשהו או פירות הנחשבים לחומציים (למשל פירות הדר), האבקה מנטרלת את החומציות שבמזון ובתהליך זה משתחרר גז הגורם להיווצרות של בועות אוויר.
בועיות האוויר הן אלו שגורמות לבצק לתפוח, לכן הסודה לשתייה מהווה רכיב נפוץ ושימוש במתכוני לחמים ומאפים מתוקים או מלוחים. יש מתכונים שבהם ניתן להשתמש באבקת הסודה לשתייה במקום אבקת אפייה. השימוש באבקת הסודה מעניק נפח למאפה הזמן האפייה ובנוסף בועיות האוויר יוצרות מאפה אוורירי יותר והסודה משפרת את הטעם ומשדרגת גם את הגוון של המאפה.
מתי משתמשים בסודה לשתייה להכנת אוכל?
כדאי להוסיף את אבקת הסודה לשתייה למתכוני המאפים השונים אשר כוללים רכיב חומצתי כלשהו, לדוגמה דבש, פירות הדר, עגבניות, חומץ הדרים או חומץ מסוג אחר, רוויון, סוכר חום ועוד. בדרך כלל במתכוני המאפים ניתן למצוא ברשימת המרכיבים אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, כאשר אבקת הסודה נחוצה לנטרול החומציות ולאפיית מאפים אווריריים יותר. אם המתכון כולל אבקת סודה היחס הנכון הוא כפית אחת לכל כוס קמח, ויש להוסיף את הסודה לשתייה בסמוך להכנסת המאפה לתנור מאחר והיא מתחילה לעבוד מיד במגע עם מים.
אגב, אם אתם אוהבים פנקייקים ומוסיפים רוויון או חלב לבלילה, כדאי לכם להוסיף גם כפית אבקת סודה לשתייה כדי לשדרג את הטעם וליהנות מפנקייקים אווריריים יותר.
הסודה מתאימה גם לריכוך נתחי בשר וכן לריכוך קטניות שונות, ובמיוחד גרגרי חומוס. ברוב מסעדות החומוס בארץ מוסיפים סודה בזמן בישול הגרגרים כדי לקצר את זמן ההכנה. כיום, החוקרים יודעים כי הסודה בריאה ואין מניעה להשתמש בה בבישול.
מתכונים נפוצים עם סודה
לחובבי הלחם והאפייה כדאי להכין מתכון לאפיית לחם אירי, המתכון פשוט ומהיר ואין צורך ללוש ולהתפיח את הבצק. תוך 10 דקות בלבד הבצק מוכן ולאחר אפייה במשך 50 דקות תוכלו ליהנות מלחם סודה אירי אוורירי וטעים.
בנוסף, כדאי לכם להכין לחם חומוס המכיל סודה ומבטיח לכם טעמים עשירים ועמוקים במיוחד, לחם תירס, עוגת ג’לי עם פירות יער, עוגיות שיבולת שועל ועוד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il