יום רביעי , אפריל 2 2025

סובלים מבעיה רפואית? ייתכן ותדרשו לבדיקה במכון הרפואי

אם אתם סובלים מבעיה רפואית, חשוב לדעת שאתם עשויים להידרש לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, הוא גוף ממשלתי ישראלי הפועל מטעם משרד הבריאות, ואחראי על בדיקת כשירותם הרפואית של נהגים. הבדיקה במרב"ד כוללת ראיון עם רופא אשר יבקש מידע על ההיסטוריה הרפואית שלכם, על הטיפולים שאתם מקבלים, ועל השפעת הבעיה הרפואית שלכם על יכולתכם לנהוג. הרופא עשוי לבצע בדיקות רפואיות נוספות, כגון בדיקות ראייה, בדיקות שמיעה, או בדיקות תפקודיות. אם הרופא במרב"ד יגיע למסקנה שאתם אינכם כשירים לנהיגה, הוא ייתן לכם חוות דעת רפואית המורה על שלילת רישיון הנהיגה שלכם

צילום: MART PRODUCTION באתר PEXELS

הקריטריונים לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים

הקריטריונים לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב”ד) מפורטים בתקנות התעבורה. התקנות קובעות כי נהגים יופנו לבדיקה במרב”ד במקרים הבאים:


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


כל נהג חדש, בין אם הוא נוהג ברכב פרטי, מסחרי או ציבורי, יופנה לבדיקה במרב”ד.

נהג ותיק אשר אושפז בבית חולים או שהוכרז כסובל מבעיה רפואית חמורה לדוגמא בעיות ראייה או שמיעה אשר עלולות לפגוע ביכולת הנהג להתמצא בכביש בעת הנהיגה. גם במקרים בהם הנהג נמצא זכאי לקבלת קצבה מביטוח לאומי בגין נכות. כמו כן נהג יופנה לבדיקה במרב”ד במידה והורשע בעבירת תעבורה חמורה.

נהגים בעלי רישיון נהיגה מיוחד, כגון רישיון נהיגה לנהגים עם מוגבלות, יופנו לבדיקה במרב”ד באופן קבוע, בהתאם לתנאי הרישיון המיוחד.

דוגמאות לשאלות שיכולות להישאל בבדיקה במרב”ד:

  • האם יש לכם בעיות רפואיות כלשהן?
  • האם אתם נוטלים תרופות כלשהן?
  • האם אי פעם אושפזתם בבית חולים?
  • האם אי פעם נפצעתם בתאונת דרכים?
  • האם אתם סובלים מבעיות ראייה, שמיעה או קואורדינציה?
  • האם יש לכם בעיות נפשיות או פסיכיאטריות?
  • האם אתם משתמשים בסמים או באלכוהול?

דגשים לנהגים המופנים לבדיקה במרב”ד

עורך דין צורי סבן, המתמחה בייצוג נהגים מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מספק מספר דגשים חשובים לנהגים המופנים לבדיקה במרב”ד:

  • שמרו מסמכים רפואיים הרלוונטיים – חשוב לשמור מסמכים רפואיים כלשהם שיש לכם, כגון תוצאות בדיקות דם, הדמיה או תרופות שאתם נוטלים. מסמכים אלו יכולים לעזור לרופא במרב”ד להבין טוב יותר את מצבכם הרפואי.
  • היו מוכנים לענות על שאלות הרופא – הרופא במרב”ד ישאל אתכם שאלות על ההיסטוריה הרפואית שלכם, על המצב הרפואי הנוכחי שלכם ועל הטיפולים שאתם מקבלים. חשוב להיות מוכנים לענות על שאלות אלו בצורה מדויקת ומלאה.
  • אם אתם נוטלים תרופות, הקפידו לרשום את כל שמות התרופות ואת המינונים שלהן, תדירות נטילה ותופעות לוואי אפשריות. מידע זה יכול לעזור לרופא במרב”ד להעריך את השפעת התרופות על יכולתכם לנהוג.

ליווי ויעוץ עורך דין תעבורה

אם אתם מודאגים מהבדיקה במרב”ד או אם אתם חוששים שאולי לא תקבלו אישור לנהיגה, מומלץ לפנות לעורך דין תעבורה המתמחה בייצוג נהגים מול המרב”ד. עורך דין תעבורה יכול לספק לכם ייעוץ והכוונה, ולהבטיח כי הזכויות שלכם מוגנות.

הבדיקה במרב”ד היא בדיקה רפואית, ולא בדיקה משפטית. לכן, אין לכם זכות לעורך דין בזמן הבדיקה, אך על ידי הכנה מוקדמת לבדיקה, תוכלו להקל על התהליך ולהבטיח תוצאה חיובית. אם הרופא במרב”ד מחליט שאתם אינכם כשירים לנהיגה, הוא ייתן לכם חוות דעת רפואית המורה על שלילת רישיון הנהיגה שלכם. תוכלו לערער על חוות הדעת הרפואית בפני בית משפט בעזרת עו”ד תעבורה מיומן ומנוסה.

לפרטים נוספים בקרו באתר https://www.tsurisaban.co.il/

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

פסקל מחשבים גבעתיים

מעבדת הסלולר הכי נחשבת בגבעתיים לשנת 2025

תפריט נגישות