יום שני , נובמבר 25 2024

טיפים חשובים לסיכום הרצאות במהלך התואר

הרצאה, בשונה משיעור בבית ספר תיכון או בבית ספר יסודי שנמשך 45 דקות, למעשה נמשכת שעה ו-45 דקות בערך. מדובר בפרק זמן ארוך במיוחד, שמצריך ריכוז מלא מצדו של הסטודנט, שצריך להתעמת ישירות מול החומר העולה מן המצגת, ומוצג על ידי המרצה.

אילוסטרציה PEXELS

עבור סטודנטים רבים, החומר הרב שעולה מתוך ההרצאות היא אחת מהסיבות העיקריות לקשיים העולים בהמשך כאשר הם נדרשים לבצע מטלות כגון כתיבת עבודות אקדמיות. ולכן, זה מה שישפיע על הקושי בכתיבת עבודות מן הסוג הנזכר לעיל, בשל הרצון לנסות ולקלוט כמה שיותר חומר לימודי מן ההרצאות, שיכול להיות קריטי לעבודות הללו, אך גם לעבודות אקדמיות אחרות.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


נתחיל בבדיחה משעשעת: מה ההבדל בין הרכב גופו של סטודנט לבין הרכב גופו של בן אנוש רגיל? בעוד לבן אנוש רגיל יש הרכב של 70% מים, לסטודנט יש הרכב של 70% קפה.

מטרת הבדיחה הינה להראות את רמז הריכוז הגבוהה עד מאוד, שאליה נדרש כל סטודנט בעת שהוא מתמקם עם חפציו בכיתה.

וכאן נשאלת השאלה: מה עושים, בעצם, כדי לקלוט כמה שיותר חומר מן ההרצאות? אחרי הכל, לא מדובר בהרצאת אורח, אלא בחומר לימודי חשוב, שיש לשנן ולזכור.

ובכן, אם גם אתם סטודנטים שרוצים את התשובות לכך ומוצאים קושי רב בריכוז בהרצאות, הרי שהמאמר הזה בדיוק בשבילכם, ומכיל בתוכו טיפים חשובים לסיכום הרצאות במהלך התואר.

סיכום הרצאה נחשב לדרך נפוצה מאוד, כדי שהחומר הלימודי יישמר בראשו של הסטודנט, והוא יצטרך להשתמש בו בעת הצורך, בדרך כלל בעת חזרה למבחן בסוף הסמסטר או בסוף השנה.

זכרו! בסופו של דבר, אם תפיקו כמה שיותר מידע מתוך ההרצאות, בהחלט תוכלו לאסוף כמה שיותר תוכן בעבור עבודה סמינריונית, שתסכם את כל מה שלמדתם וליקטתם.

לפני שנתחיל, כמה כללי ברזל שקשורים לכתיבה שלכם, שיש לקחת בחשבון, כי אתם עשויים להשתמש במחשב על מנת ללקט חומר: פונט David בגודל 12, רווח וחצי (1.5) שורות, כתיבה בפסקאות כדי ליצור לעצמכם סדר הגיוני ונכון של החומר וכמובן- כתיבה תקנית, רהוטה, נאותה ונקייה, שהינה הא”ב של עולם האקדמיה.

ובכן, הנה מספר טיפים חשובים לסיכום הרצאות במהלך התואר:

  • הקליטו את השיעור. אם קצב כתיבתכם איטי, עדיף שתקליטו את דברי המרצה, ובכך תוכלו להעביר את עיקריהם לתוך מחברת או קובץ וורד.
  • השתמשו במחברת על מנת להעתיק את עיקרי הדברים במצגת, או לכתוב את מה שאתם שומעים מן המרצה. בסוף היום, בדקו את המחברת וסננו את מה שלא נחשב לקריטי. אחרי הכל, מרצים לא רק מדברים על החומר, אלא גם עניינים שונים שבין לבין.
  • היעזרו בחבר שיוכל לעזור לכם להבין את החומר הנלמד.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס cottonbro studio באתר PEXELSpexels-photo-4033852_1731936933959

שנה ל-7.10: החרדה בחברה הישראלית עלתה פלאים אך עדיין יש תקווה | דו”ח מיוחד של נמרוד ניר ומכון אגם

תפריט נגישות