יום רביעי , אפריל 2 2025

הנדסאי או מהנדס: הבדלים, יתרונות חסרונות

ישראלים רבים מתלבטים בין לימודי הנדסה לתואר ראשון לבין לימודי הנדסאים, לכן הגיע הזמן לדעת מהם ההבדלים המרכזיים בין תואר מהנדס לבין תואר הנדסאי, מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחד מהם, ומה באמת כדאי ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה.

צילום: PIXABAY

מהנדס או הנדסאי – מה ההבדלים?

לפי נתוני המועצה להשכלה גבוהה (מל”ג) והמרכז להכשרה טכנולוגית (מה”ט) ניתן להבחין במגמת עלייה במספר הסטודנטים והסטודנטיות שבוחרים ללמוד במסלולים השונים להכשרת הנדסאים. אחת הסיבות המרכזיות לעלייה בביקוש ללימודי הנדסאים היא טשטוש הגבולות בין מהנדס להנדסאי והשוואת המעמד שלהם בענפי התעשייה השונים.

יחד עם זאת, ישנם הבדלים מהותיים בין הנדסאי למהנדס:


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


תנאי קבלה ללימודים – תנאי הקבלה ללימודי הנדסאים נוחים וקלים יותר בהשוואה לתנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסה. דרישות הקבלה למסלולי הלימוד להכשרת מהנדסים לתואר ראשון עלו בשנים האחרונות והן מבוססות על ציון סכם ממקצועות הבגרות בשילוב הציון בפסיכומטרי. כדי להתקבל לימודי הנדסאים יש להציג תעודת בגרות מלאה או חלקית וציון עובר במקצועות כמו מתמטיקה לפחות 3 יח”ל, אנגלית ברמה של לפחות 3 יח”ל ועברית ברמה של 2 יחידות לימוד לפחות.

משך הלימודים – ההכשרה של הנדסאים קצרה וממוקדת יותר, וסטודנטים יכולים לסיים את הלימודים בתוך שנתיים בלבד במסלול יום או תוך שלוש שנים במסלול ערב המתאים לאנשים עובדים.

תעודת סיום – סטודנטים שלומדים תואר ראשון באחד מתחומי ההנדסה הנלמדים באוניברסיטה זוכים לתואר ראשון יוקרתי בסיום הלימודים, זהו תואר מבוקש ופותח דלתות. בוגרי לימודי הנדסאים מקבלים בסיום הלימודים דיפלומה יוקרתית של הנדסאי מטעם מה”ט, ובהתאם למסלול הלימודים הם מקבלים תעודות מקצועיות נוספות.

תכני הלימוד – לימודי הנדסאים כוללים מקצועות בסיס ויסוד, קורסים מקצועיים וקורסי התמחות, והלימודים ממוקדים בהכשרה מקצועית. במסלולי הלימוד השונים לתואר מהנדס לומדים יותר קורסים ומקצועות, רוכשים ידע תיאורטי מקיף והלימודים יותר תובעניים ומאתגרים.

סמכות מקצועית – מהנדס הוא איש מקצוע מוסמך והוא מורשה לתכנן פרויקטים מורכבים ויש לו אחריות כבדה יותר. הנדסאים שימשו בעבר ככוח עזר למהנדסים עקב מצוקה קשה ומחסור חמור במהנדסים בארץ, וכיום יש להם סמכויות רבות כמעט כמו מהנדסים.

אפשרויות תעסוקה – בשוק העבודה של היום יש מחסור משמעותי בהנדסאים ובמהנדסים, ברוב תחומי העיסוק. אם בעבר המעסיקים העדיפו לגייס מהנדסים בגלל התואר היוקרתי הרי כיום המעסיקים מעדיפים לגייס מועמדים עם דיפלומת הנדסאי בגלל הניסיון המעשי שהם רכשו בזמן הלימודים. זהו יתרון משמעותי עבור לימודי הנדסאים, לכן כדאי לבדוק את אפשרויות התעסוקה והמגמות בשוק העבודה כדי לבחור נכון מה ללמוד ואיזה תואר עדיף כדי ליהנות מקריירה משגשגת ומתגמלת.

פוטנציאל שכר – השכר החודשי של מהנדס גבוה יותר לעומת השכר החודשי הממוצע של הנדסאי, לכן מבחינת פוטנציאל שכר ללא ספק יש יתרון ללימודי הנדסה לתואר ראשון. עם זאת, יש תחומים רבים שבהם הנדסאים זוכים לשכר גבוה מהשכר הממוצע במשק, למשל הנדסאי תוכנה, הנדסאי מכשור רפואי, הנדסאי בניין ועוד. כדאי לדעת כי השכר ההתחלתי של מהנדס צפוי להיות בן חמש ספרות ומעל 12,000 ₪ לעומת הנדסאים ללא ניסיון שהשכר ההתחלתי שלהם הוא בטווח שבין 7,500 ₪ – 12,000 ₪. אגב, יש לא מעט מהנדסים שמרוויחים שכר גבוה מאוד, למעלה מ-40,000 ₪ בחודש ואף למעלה מכך, לא רק בהייטק.

בשורה התחתונה, לימודי הנדסאים מתאימים לכל מי שמעוניין לסיים את הלימודים בפרק זמן קצר ולהתברג בשוק העבודה בקלות, וניתן ללמוד תחומים כמו הנדסאי מכשור רפואי שבהם יש ביקוש רב לבוגרי המסלול. הדיפלומה של הנדסאי פחות יוקרתית מתואר מהנדס, אך בשוק העבודה יש מעסיקים רבים שמעדיפים לגייס הנדסאים בגלל הידע העדכני וההתלמדות המעשית.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

פסקל מחשבים גבעתיים

מעבדת הסלולר הכי נחשבת בגבעתיים לשנת 2025

תפריט נגישות