רשימת המצרכים:
כתף טלה כ-2.5 קילו
2 קולורבי חתוכים לרבעים
4 גזרים חתוכים לאורכם ולרוחבם
1 ראש שום שלם חתוך ל 2 חצאים
6 בצלי שלוט שלמים
שורש סלרי חתוך ל-2 חצאים
שורש פטרוזיליה חתוך לאורכו
8 שזיפים יבשים
2 כרישה חתוכות גס
1 שומר חתוך לשני חצאים
3 גבעולי טימין
מלח גס
פלפל גס
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
2 כפות חרדל דיז’ון גרגירים
כוס יין אדום
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מניחים בתבנית את הכתף, מסביבו מסדרים את הירקות
- מזלפים מעל שמן זית, מפזרים פלפל ומלח גס, בקערה
- מערבבים יין, סילאן, רכז רימונים וחרדל
- שופכים מעל הכתף ו”מעסים” מכל הכיוונים
- מניחים מעל הכתף את הטימין, עוטפים טוב בנייר כסף (אפשר ורצוי לשים את התבנית לילה במקרר)
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150- מעלות ל-5 שעות.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il