יום רביעי , אפריל 2 2025

כך תעברו את ארוחת הסדר בשלום

חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, עם טיפים חשובים לארוחת הסדר

צלי בשר חגיגי באדיבות חלי
צלי בשר חגיגי באדיבות חלי

להימנע מטיגונים מיותרים – להעדיף שיטות בישול כגון: אפיה, צלייה, בישול ואידוי. לדאוג כל הזמן למנות של ירקות מכל הסוגים.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


מים, מים, מים – להקפיד על שתייה מרובה יותר מאי פעם, גם תורם לירידה במשקל וגם יעזור לאלו הסובלים מעצירות בתקופה זו.

על כל שולחן פסח יש ביצה קשה – אכילה של ביצה קשה בתוספת כוס דיאט קולה תתרום לתחושת שובע אדירה.

אחמד: אכול חצי מכל דבר. ניתן לחלק את מנת החלבון ואת מנת הפחמימה ובכך להיחשף ליותר טעמים בארוחה.

פטמה: אשתו של אחמד, להשתמש במפית נייר בסיום הארוחה, לקמט אותה ולשים בצלחת, מעין הכרזה שסיימתי את הארוחה.

לא להיות היסטריים – לחץ יגרום לנו ליפול. ליהנות מהמשפחה, מהאוכל, מאווירת החג ולזכור שהכל במידה.

לא להגיע לארוחה רעבים מדי – בדרגת רעב גבוהה מדי אנחנו מאבדים את שיקול הדעת, ועם כל הרצון הטוב “נחטוף” על ימין ועל שמאל.

אולי זו ההזדמנות לעזור – גם תירשם נקודת זכות וגם בורחים קצת מהשולחן.

והעיקר, להפעיל שיקול דעת וליהנות מהאוכל.

צלי בשר חגיגי

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.

מרכיבים:

  • 2 ענפי סלרי עם העלים
  • 1 פלפל אדום
  • 3 גזרים גדולים
  • 2 בצלים גדולים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף דבש
  • 2 כפות חרדל גרגרים (דיזון)
  • נתח צלי כתף 5 או נתח אחר במשקל 2 ק
  • ראש שום שלם
  • כוס יין לבן או יין אדום יבש
  • כפית גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • מלח

אופן הכנה:

מכינים מרינדה מחרדל, דבש, מיץ לימון ופלפל שחור גרוס.

מוציאים את הבשר מהמקרר, מעסים אותו ומניחים בצד לשעה-שעתיים לפיני הבישול.

מקלפים וחותכים את הבצל לטבעות, את הגזר לפרוסות ואת הפלפל לרצועות.

מנקים את השום מקליפות חיצוניות וחוצים לרוחב. מחממים סיר רחב וצורבים את הבשר היטב מכל הצדדים עד שהוא שחום היטב.

מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מוסיפים לאותו סיר שמן זית ומכניסים את הבצל, הגזר והפלפלים.

מטגנים אותם עד שחלקם מתחילים להשחים קלות. מחזירים לסיר את נתח הבשר ומניחים על הירקות.  מוסיפים את השום החצוי, את ענפי הסלרי, את עלי הדפנה ואת גרגרי הפלפל האנגלי. יוצקים את היין. גובה הנוזלים צריך להגיע למחצית גובה נתח הבשר.  אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד יין או מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשרותח מבשלים על אש קטנה 3 שעות. במהלך הבישול הופכים את הנתח פעמיים, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.

בודקים את הבשר אם הוא רך: נועצים מזלג במרכז הנתח. כשהבשר מוכן המזלג נכנס ויוצא בקלות. אם יש צורך – מבשלים עוד. כשהבשר מתקרר מעבירים למקרר לכמה שעות, רצוי ללילה.

מוציאים את הבשר מהמקרר ופורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות. מחזירים את הפרוסות לסיר ומניחים אותן כשהן חופפות בחלקן.  מחממים על הגז או בתבנית בתנור.

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

עומר אביטל עושים תקשורת צילום: אילן ספירא

רמת גן מתחדשת: שלב ראשון בשדרוג גן המלך דוד הושלם

תפריט נגישות