האם ניתן להחזיר לעיוורים שאיבדו את ראייתם את היכולת לראות בעזרת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים? האם קיים בכלל בסיס גנטי לתהליך ההזדקנות? אלו רק חלק מהנושאים שממתינים לקהל הרחב בסדרת “מדע על הבר” – הרצאות מרתקות במגוון תחומים, מפי מיטב החוקרים והמרצים של אוניברסיטת בר-אילן.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ חדשות רמת גן – להצטרפות
כל כותרות השבוע ישירות למייל – הירשמו כאן
הרצאות יתקיימו בימי שלישי בשעה 20:00, בקפה גרג בקמפוס, המציע תפריט מוזל בימי האירועים.
הסדרה הראשונה שתימשך עד לחודש דצמבר תעסוק בתגליות ובמחקרים שישפרו את חיי האנושות. כך למשל, ב-11 בדצמבר תתקיים הרצאה תחת הכותרת “ראייה מלאכותית בשנת 2050 – שילוב של אדם ומכונה במערכת הראיה”. הרצאתו של ד”ר יוסי מנדל, חוקר בבית הספר לאופטומטריה ומדעי הראייה בבר-אילן, תעסוק בשאלה כיצד המוח מעבד מידע שמשלב ראיה טבעית וראיה מלאכותית ותציג חידושים טכנולוגיים מסקרנים בתחום.
ההרצאה הבאה, “האם ניתן להאריך את תוחלת החיים באמצעות התערבות גנטית?”, של פרופ’ סיון הניס-קורנבליט מהפקולטה למדעי החיים, תתקיים ב-25 בדצמבר. ההרצאה תעסוק בשאלה האם קיים בכלל בסיס גנטי לתהליך ההזדקנות, והאם על ידי מניפולציות של גנים בודדים ניתן להאריך חיים ולהאט את קצב ההזדקנות.
ישראל זינגר, ראש עיריית רמת-גן: “גם השנה סדרת מדע על הבר מאפשרת לציבור הרחב להרחיב אופקים בעזרת טובי המרצים של אוניברסיטת בר-אילן. מוזמנים להחכים ולהצטרף למסע אינטלקטואלי מסקרן בגובה העיניים”.
להרשמה להרצאות ולרכישת כרטיסים,
ניתן להירשם לסדרת הרצאות או להרצאות בודדות.
מחיר כרטיס יחיד – 30 שקלים; מחיר זוג כרטיסים – 50 שקלים; מחיר לסטודנט, בוגר ועובדי האוניברסיטה – 20 שקלים (בהצגת תעודה מתאימה בכניסה).
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il