בלב רמת אפעל הפסטורלית נפתח לאחרונה בית קפה שמביא בשורה קולינרית מרעננת. אם בתי קפה של קניון ורשתות גדולות מעייפים אתכם ואם נמאס לכם לחפש חניה בשביל אספרסו בואו תכירו את קפה לוגנו, שנקרא כך על שם העיר בדרום שווייץ, השוכנת לחופיו הצפוניים של אגם יפהפה.
בלוגנו של ליאור קלפטש וחן מלכה אין אגם, אבל יש מדשאה רחבה, ציוץ ציפורים ואחלה אווירה לקפה של שישי. “היה לפנינו בית קפה באווירה אחרת ואנחנו רצינו קצת לשנות”, מספר לי קלפטש, שמתגורר במורד הרחוב. “הכנסנו מנות חדשות, עשינו טאץ’ במראה ויצרנו וייב כפרי לכל מי שרוצה לברוח קצת מהעיר”.
לפי כמות המבקרים במקום זה עובד. לא מעט סלבים, כמו פרשן הספורט אריה מליניאק ואנשי עסקים בכירים סוגרים כאן עסקאות של מיליוני על כוס קפה.
פתחנו את הארוחה עם סלט קפרזה, טבול בשמן זית עסיסי ועגבניות שהיו גורמות לאייל שני לפרוץ בבכי של התרגשות. משם המשכנו לסלט שנקרא כאן וינה תל אביב. בגדול זה סלט טונה סטנדרטי, שכולל יציאה מגניבה במיוחד: שניצל ביצה. ביצה שעטופה בפירורי לחם משל הייתה שניצל והיא משדרגת את המנה כמו תערובת של ג’אלה על פירות העונה.
עוד טעמנו מנה של בנדיקט (ויתרנו על התרד מטעמי אלרגיה) עשוי טוב (נא להצטייד בהרבה מפיות לפני שאתם מכניסים לפה את הפרוסה הספוגה בביצה שאיבדה את דרכה בחיים.
השף חן מלכה המליץ לי לסגור את הארוחה עם קוקילידה – ערמות של שוקולד, גלידה וקצפת עם עוגיות שהיו קשות מעט אבל טעימות בדיוק במידה. בהערכה גסה הימרנו שהקינוח הזה שווה 4,000 קלוריות או למיטבי לכת – שבע הקפות של הפארק הלאומי.
אחרי שהחלקנו את השחיתות המתוקה במורד הגרון עם הקפה המעולה של לוגנו סיימנו את הארוחה עם שתי מסקנות: 1. קפה מחוץ לעיר זה ברייק מעולה. 2. שניצל ביצה – מנה שנשמעת כמו חטא טבעוני כפול – היא אחלה יציאה. אז אם את מחפשים לגוון את האספרסו שלכם – רמת אפעל מחכה לכם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il