חברת ABT – מועדון צרכנות לנשים בע”מ – היא פלטפורמה לקידום יזמות נשים ומועדון צרכנות לנשים. מה זה אומר? החברה מפעילה אתר אינטרנט, דף פייסבוק וזירת מכירה ייחודית המקדמת נשים ואת העסקים שלהן במיוחד בתקופה זו כאשר לא ניתן להסתמך על הזירה הפיזית בלבד.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית
בנוסף, ABT מובילה מהלך נוסף בו היא הפכה להיות מועדון צרכנות של חברת ישראכרט.
הלית, איזה שינוי מגמה הביאה תקופת הקורונה?
“לעסק גדול יש התחייבות יותר גדולה, אך גם יותר אוויר לנשימה. עסק גדול הוא משהו שהמדינה יודעת ורוצה לנהל. זה מקום מסודר עם חוקים וועד עובדים ששומר על זכויות העובדים. כל זה נכון עוד יותר כשזה מגיע לעסק קטן ולא מוגן, אין לו חוקים ששומרים עליו מנפילה, הרבה פעמים אין לו הרבה אוויר לנשימה ואף גורם לא ממש רוצה להתייחס למי שאין לו כוח או שלא עושה יחסי ציבור טובים”.
האם הקורונה משפיעה יותר על נשים עובדות?
“אישה ללא ביטחון כלכלי נמצאת בסיכון גבוה יותר. אמנם נשים אינן חלשות כמו פעם, יש לנו מנהלות ומנהיגות ועדיין, נשים שוות 35 אחוז פחות בשוק העבודה, והן ב-35 אחוז יותר בסיכון להיפגע מהמצב”.
איך המשבר משפיע על עולם היזמות?
“עולם היזמות הוא המנוע של הכלכלה בישראל. בעולם היזמות יזמים עם רעיון שמקבלים השקעה קטנה יחסית יכולים להביא למיזם חובק עולם שיצעיד אותם קדימה בכלכלה המקומית וכמובן יעסיק עוד אנשים ויפתח את הדור הבא”.
לדבריה, “הרשות לחדשנות מתעדפת נשים יזמיות, פשוט כי כמעט לא תמצאו נשים בעולם היזמות. קשה מאוד ליזמיות שאינן במסגרת תומכת לקדם את המיזמים שלהן. גם פה מדינת ישראל לא עושה מספיק. אני יכולה לספר שיש לי רעיון למכונת הנשמה ביתית והרשות לא קבלה את הרעיון כי אין מספיק משאבים”.
איך ארגון ABT מעודד ומסייע לנשות עסקים או יזמיות?
“כל עסק או משקיע שרוצים לקדם את עצמם או את המותג שלהם בעולם הצרכנות הנשית יכולים לקחת חלק במיזם. לנו בארגון יש את היכולת והכוח להגיע למספרים עצומים של נשים, בעיקר עכשיו. זה הזמן בו אנשים צורכים מידע בעל ערך ברשת. אני מזמינה כל עסק, חברה או משקיע שרוצים להיות חלק ליצור איתנו קשר”.
איך ייראה לדעתך היום שאחרי הסגר?
“הסגר פגע קשות ברמה המנטלית של כולנו, כמו גם ברמה הכלכלית. יהיה עלינו ללמוד להתנהל מחדש. המחלה המדבקת היא האויב החזק ביותר שיש, זה נשק שלא צריך להשקיע בו הרבה וקשה מאוד לעצור אותו. גם פה אנחנו נתחיל לעשות סדר, על כל עסק להבין שהוא חייב לייצר מנגנון הגנה משלו, מה עושים אם אין זירה פיזית? איך ממשיכים למכור בזמנים של סגר פיזי?, איזה מוצר יהיה נצרך ביום שאחרי. עסקים חייבים לעבוד יחד על מנת לדרוש חקיקה והפעלת תיקון בגין המצב המסוכן וחסר האחריות אליו נקלעו, ללא שום הגנה, ללא חל”ת או דמי אבטלה. 60 אחוז מהכלכלה במשק לא יכולים להיות הפקר. אנחנו לא נצליח לעבור עוד מקרה כזה לבד, זה הזמן להפוך לארגון לטובת כולנו”.

—
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il
!!כתבה מציאותית מאד
הלית תותחית ויש על מי לסמוך. אכן שוה להתאגד
כל הכבוד הלית, את מעוררת השראה 🙂