יום שלישי , נובמבר 26 2024

הגיעו מים עד נפש: מאות בתי אב נערכים לתבוע את מי ר”ג על חיובים מופרזים

בימים אלה מתגבשת תביעה כנגד תאגיד המים העירוני. יוזם התביעה: "נראה שמי רמת גן יודעים שהם מקבלים כסף שלא מגיע להם". העירייה בתגובה: "מדובר במקרים נקודתיים". מחאת צרכנים תתקיים מול בניין העיריה

canva
canva

בימים אלה נבדקת האפשרות להגיש בקשה לאישור תובענה כייצוגית נגד תאגיד המים העירוני מי רמת גן ועיריית רמת גן. הטענה העיקרית היא גביית כספים שלא כדין בגין “צריכת מים משותפת מופרזת” והפרת חובות אחרות בדין.

אורון קינן, תושב העיר שהתגורר עד לפני שבוע בחורגין, מגדיר עצמו כנפגע. קינן, עו”ד במקצועו, ואשתו עברו דירה לאחרונה והסיבה העיקרית לכך היא תעריף המים בשווי מאות שקלים לחשבון. לאחר שבמשך כ- 10 שנים בהם התגורר בגבעתיים, חשבון המים עמד על כעשרות שקלים.

עו''ד אורון קינן (צילום פרטי)
עו”ד אורון קינן (צילום פרטי)

“אנחנו בסך הכל שישה דיירים בבניין ואין לנו מערכת השקיה בבניין. מהמידע שהתקבל מתאגיד המים במסגרת בקשה לפי חוק חופש המידע עולה, כי בין השנים 2017 לאפריל 2020 תאגיד המים שלח עשרות אלפי הודעות על צריכת מים מופרזת. כאשר אלפי הודעות נשחחו בגין חריגה של מעל 500 אחוז. תאגיד המים מסרב להעביר את רשימת הכתובות, אולם נראה שמדובר בלפחות מאות בתי אב הפזורים ברחבי העיר”, אמר עו”ד קינן.

“התרכזתי בבניינים דומים לשלי. בניינים משותפים עם מד מים פרטי ומד מים ראשי. המדידה נעשית לפי ספירת כל המונים הפרטיים וספירת מד המים הראשי, שם נספרת הצריכה הביתית בתוספת הצריכה המשותפת גינון וכיו”ב. לאחר מכן מחסירים את המדידה בראשי מסך המדים הפרטיים ומתקבלת הצריכה המשותפת שמתחלקת בין מספר הדירות ומתווסתפת לצריכה הפרטית של כל דירה. אולם, הבעיה מתחילה כשיש הבדלים בטיב מדי המים הפרטיים והראשי, כאשר מד המים הראשי רגיש יותר ממד המים הפרטי.

במצב דברים שכזה, ככל שיש נזילה נסתרת באחת הדירות, שעון המים הפרטי לא מודד את עוצמת הנזילה אולם הנזילה נמדדת במד מים הראשי כאשר ההיגיון אומר שמד המים הפרטי אמור להיות רגיש יותר ממד המים הראשי בשל קוטר הצינורות. במצב דברים שכזה לא זו בלבד שהנזילות הנסתרות אינן נמדדות במד המים הפרטי ולכן קשה, אם בכלל לאתרן, אלא שמד המים מודד את הנזילות ומשית את העלות על כלל הדירות.

יש כאן תמריץ שלילי לדיירים לאתר נזילה שמבחינתם כלל לא קיימת, שכן שעון המים לא מראה על נזילה ותמריץ שלילי לתאגיד המים ולעירייה לבצע התאמה בין מדי המים השונים, כך שמד המים הפרטי יהיה לכל הפחות רגיש באופן זהה למד המים הראשי. בכך גם נמנע מצב של צריכה משותפת שלילית, בה מוחזרת למעשה צריכה לדיירים. אם אצלי הכל תקין ואין לי נזילות ואצל השכן שלי יש נזילה קטנה שהשעון לא סופר אותה, אז אני מצפה שגם הראשי לא יספור, כי אחרי זה אני צריך להתחלק עם כולם בעלות”, אמר עו”ד קינן.

הבנתי שיש בעיה ברגע שאנשים מבוגרים שגרים לבדם, או דירות ריקות מאדם, מקבלים חשבונות הזויים של מאות שקלים. כמובן שפניתי לעיריית ר”ג וגם למי ר”ג והתשובות היו שלא מכירים איזושהי בעיה מערכתית. ראש העיר, כרמל שאמה הכהן פרסם לאחרונה פוסט שלמיטב ידיעתו מדובר במעין תופעה שולית וזה לא מדויק.  רק בידיי יש מעל 100 תלונות, תחשוב כמה אנשים לא התלוננו. מדובר בתופעה עצומה והמספרים מדברים בעד עצמם”.

בנוסף, ציין עו”ד קינן: “תאגיד המים מסרב לתת לי את הכתובות של הנכסים ודו”ח של איש מקצוע מטעם התאגיד שבדק את הבניין בו התגוררתי, שסיפר לי שמדי המים הראשיים מודדים זרימה שמדי המים הפרטיים לא מודדים. נכון לעכשיו עיריית רמת גן מסרבת להעביר לעיוני את כל ההחלטות והפרוטוקולים שהתקבלו בעניין צריכת המים המופרזת ובימים אלה אני שוקד על עתירה מנהלית פי חוק חופש המידע/ עברתי דירה בסך הכל 2 רחובות ליד לבניין יותר חדש, כל התשתיות חדשות, יש חברת ניהול, אולם מה עם כל יתר הנפגעים?

אני רוצה שהגזל הזה ייפסק, זה הכי חשוב לי. נראה שלעירייה ולתאגיד נוח עם המצב. מדובר במשאבת כסף. למרות שלעירייה יש כלים לפקח על תאגיד המים, נראה שגם לה נוח עם המצב. הפיתרון לטעמי הוא לשים מדי מים פרטיים בטכנולוגיות המתקדמות ביותר, עם רגישות גבוהה ובנוסף לוודא שהם רגישים יותר ממד המים הראשי או לפחות זהים לו. אנחנו בדקה ה- 90 ולתושבים נמאס. לתאגיד המים ולעירייה יש הזדמנות אחרונה לתקן את העוול הזה”, סיכם קינן.

“חייבו אותי בסכומים מטורפים והוסיפו ריביות”

תושבת נוספת של ר”ג עם בטן מלאה על תאגיד המים היא לואיז גוטמן, שמנסה כבר מעל שנה לקבל חשבוניות למייל. “אני מקבלת רק בדואר רגיל ורק חשבוניות חוב, למרות שנרשמתי לשירות. הם לא מתעדים את הפניות שלי. גם חייבו אותי בסכומים מטורפים ועוד הוסיפו עמלות וריביות.

“כל פעם באתי להסדיר את הנושא במשרדי מי רמת גן  ולאחר חודשיים שוב אני  לא מקבלת. לאחר שהשובר הראשון שקיבלתי במייל שולם ואז  אני מקבלת בדואר רגיל שובר חוב. אני מיואשת מהנושא ומתכוונת להגיש תביעה, כי נמאס לי לבזבז אנרגיה של זמן וכסף כדי לקבל את מה שמגיע לי לפי חוק. כשהמים היו תחת העירייה לא היו לי בכלל בעיות”. 


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


השבוע (ה’, 3.9) בשעה 18:00 תיערך מחאה מול לשכתו של ראש עיריית ר”ג, כרמל שאמה הכהן. המחאה היא מטעם תושבי העיר שהתאגדו תחת קבוצת הפייסבוק ‘רמת גן נוזלת’ ומונה כ-1,600 ברשת.

בפוסט שפורסם בסופ”ש האחרון פונים חברי הקבוצה לראש העיר לקבל תשובות אחרי שנתיים של מאבק והתנהגות בריונית  כהגדרתם מצד תאגיד המים העירוני. עוד מדגישים בפרסום כי מאבקם נעשה בהתנדבות מלאה.

מאבק התושבים הגיע גם לטלוויזיה בתוכנית הצרכנית היומית של סיון כהן בערוץ 13.

תגובת מי ר”ג: “מבדיקה מקיפה שערך תאגיד מי רמת גן עולה כי צריכת המים לנפש בשנת 2019 הייתה נמוכה מאשר ב-2018, וכך גם כמות הזיכויים בגין נזילה ומספר התלונות והפניות בנושא. מכאן שלא קיימת כל תופעה של “חיובים מופרזים”, אלא מקרים נקודתיים בלבד.

תאגיד מי רמת גן מקפיד לעדכן כל מי שהצריכה שלו עלתה באופן מובהק ביחס לצריכה בתקופה המקבילה בשנה הקודמת, ומאפשר בכך לתושבים לבדוק בזמן אמת האם מדובר בעלייה בשימוש במים או שמא מדובר בנזילה, במיוחד בבניינים שבהם תשתיות המים והביוב ישנות ולא מתוחזקות. כך נכון וצריך לעשות”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות
לקריאת כל התגובות

4 comments

  1. נקודתי….בניינים עם תשתית ישנה…. איזה חצופים – כמעט כל רמת גן!!
    חזרתי אתמול הביתה ומה חיכה לי??? כמובן מכתב לכל דיירי הבניין (בן כ 3 שנים) שיש צריכה מופרזת …. דיייייי כמה אפשר???? וזה לא המכתב הראשון…
    אין נזילה!!!! איןןןן!!!!
    גזילה לאור יום!!!!

  2. בהצלחה. הגיע הזמן.

  3. השעונים הדיגיטלים מונים רעידות גם בכיוון הפוך לזרימה. משהו לא תקים בשיטת המדידה. רק השעונים הישנים אמינים. לכן, מי שאין לו אל חוזר חוטף חיובים מטורפים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיעוד האופניים והקורקינטים החשודים כגנובים. צילום: דוברות המשטרה

תושב תל אביב נעצר בחשד לגניבת אופניים וקורקינטים באיזור גבעתיים

תפריט נגישות