בשנות השבעים והשמונים ציפי מור הייתה כוכבת הילדים הבלתי מעורערת. עם 100 אחוז רייטינג ואלפי ילדים שקמו “חולים” כדי לראות את “רגע עם דודלי” בטלוויזיה (אני ביניהם) – מור הייתה המאמי הלאומית.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית
מאז עברו הרבה שידורים חוזרים בחינוכית (שהתפרקה והפכה לרצועה בתאגיד הציבורי כאן) וגם על מור, בת ה-65, עבר לא מעט. בין השאר היא חלתה בפיברומיאלגיה ונחלצה מכך בזכות ספר מופלא עליו היא מספרת בהרצאות שלה, שמתובלות בהרבה הומור.
אילנה פורטנוי עם ציפי מור
אנחנו פוגשים אותה לשיחה בקפה ענתי בגבעתיים, שם היא בת בית.
למה את עוזבת את גבעתיים?
“אני מאוד אוהבת את העיר אבל עובדה שברמת גן יותר קל לקנות דירה. אמשיך להיות בקשר עם העיר ולבקר בכל הזדמנות את החברים הטובים שלי”.
רגע עם דודלי עלתה לאוויר ב-1976 ורצה במשך חמש שנים. לאחר מכן שודרה בשידורים חוזרים וזכתה לפופולריות רבה בשנות השבעים והשמונים, למרות שרובה ככולה שודרה בשחור לבן.
לצד מור, שגילמה בובה שהפכה לילד, שיחקו שלמה ניצן וספי ריבלין ז”ל. “האווירה על הסט הייתה כמו של משפחה”, נזכרת מור. “ספי היה גאון קומי שמאוד אפשר לשחקנים לידו להתבטא וזה היה תענוג גדול. אני מתגעגעת לאיש הזה ולא מעכלת שכבר עברו שש שנים מאז שהוא הלך מאיתנו”.
מה דעתך על התכניות של היום?
“אני לא רואה הרבה אבל אני חושבת שכיום אין פסיכולוגים שמלווים את התכניות ודואגים שהמסרים יהיו חינוכיים. אני זוכרת שנשפך עליי דבש ואמרתי איכסה אז מייד עצרו את הצילום כי לא אומרים איכסה על אוכל”.
מה את עושה כיום?
“אני מופיעה בהצגה ‘סבא אליעזר והגזר’ עם הזמר אדם. בנוסף אני עושה הרצאה ‘לעוף עם הרוח’ שמדברת על שבע שנים שבהם חליתי בפיברומיאלגיה (דאבת). מדובר בכאבים כרוניים בשלד ובשרירים או רגישות בהם. זה יכול לבוא לבוא לידי ביטוי בכאבים במפרקים, בגידים או בשרירים. יש הרבה אנשים שלא יודעים שמדובר במחלה הזו וגם אני לא ידעתי עד שנתקלתי בספר ששינה את חיי ועליו אני מספרת בהרצאה”.
לדבריה, רק בשנתיים האחרונות הכירו במחלה הזו. “הרופאים פשוט לא ידעו לזהות את התסמינים כי יש בה משהו מטעה. כואב לך ברגל ואת הולכת לרופא אבל למחרת הכאב עובר ליד, משתנה ומתגבר. בשיא המחלה לא יכולתי ללכת שלושה מטר”.
בנוסף להרצאות מור עובדת עם בעלה, קובי זינגר, בעיצוב בלונים לבריתות, בר מצווה וימי הולדת. בזכות כישרון הציור שלה מור מצליחה לצייר על בלונים את דמותו של בעל השמחה אפילו זמרים ידועים כמו בוב מארלי.
לסיום, נראה אותך שוב בטלוויזיה?
“אני אשמח מאוד לחזור לטלוויזיה. אני יכולה להנחות, להצחיק ולעשות הכל. אז מי שקורא את הכתבה ויכול להחזיר אותי למסך – אתה מוזמן לפנות אליי”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il