אזהרת מסע – דירוג הערים המדווחות על סיכונים בענף הבנייה נחשף
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית
ע”פ הדו”ח החציוני של המוקד הלאומי ‘קו החיים’ של המוס”ל לשנת 2022, העיר רמת גן ממשיכה להוביל ברשימת הערים המדווחות על סיכונים בענף הבנייה עם 75 דיווחים מתחילת השנה על ידי התושבים. ההפרות המרכזיות באתרי הבנייה: עבודה לא תקינה בגובה, אי הימצאות מנהל עבודה באתר, אי שימוש בציוד מגן ופיגומים רעועים.
המוסד לבטיחות ולגיהות פרסם את הדו”ח החציוני של דיווח סיכונים באתרי הבנייה ע”י הציבור למוקד הלאומי ‘קו החיים’ לשנת 2022, תל אביב שוב בראש רשימת הערים המדווחות על סיכונים בענף הבנייה עם כ-149 דיווחים מתחילת שנת 2022, המגובים בתמונות וסרטונים וכוללים תלונות על עבודה לא תקינה בגובה, פיגומים לא תקינים, אי־שימוש בצמ”א (ציוד מגן אישי), היעדר שילוט וגידור, שימוש לא בטיחותי במנופים ועגורנים ועוד. בירושלים התקבלו כ-125 דיווחים על הפרות בטיחות, ברמת גן התקבלו כ-75 דיווחים. את רשימת עשר הערים המדווחות על סיכוני בטיחות באתרי הבנייה משלימות בסדר יורד: חיפה עם 49 דיווחים, ראשל”צ 48 דיווחים, בני ברק עם 46 דיווחים, אשדוד עם 40 דיווחים, פ”ת עם 34 דיווחים, חולון עם 26 דיווחים ובסוף עשיריית הרשויות המדווחות רחובות עם 20 דיווחים בחצי הראשון של שנת 2022.
המוקד הלאומי “קו החיים” מציג בזמן אמת נתונים אודות מפגעים וסיכונים בענף הבנייה בישראל כפי שהציבור הרחב והעובדים דיווחו למוקד באמצעות סרטונים ודיווחים טלפוניים. מטרת המוקד שהוקם ע”י המוס”ל רק לפני כשלוש שנים לאפשר לכל התושבים להיות שותפים במזעור תאונות העבודה שנהפכו למכת המדינה. בשטח כבר נראות תוצאות השינוי בשיתוף התושבים לזהות סיכונים ולדווח עליהם, הציבור הרחב הרבה יותר ערני ולא מוכן לוותר לקבלנים וליזמים כשהוא מזהה סיכון באתר היכול לגרום למותו של העובד או פגיעה בעובר אורח. בתום הדיווח למוקד “קו החיים”, מדריכי המוס”ל מגיעים אל האתר ומבצעים יחד עם המנהל אבחון סיכונים תוך כדי חניכה לדרכים ולפעולות למזעור הסיכונים שנמצאו במהלך הסיור.
מסכנים חיים בגובה ועובדים על פיגומים רעועים- הסכנות המרכזיות באתרי הבנייה
כ-1,126 דיווחים של תושבים התקבלו במוקד הלאומי ‘קו החיים’ בחציון 2022, ממצאי הפעילות של מדריכי המוס”ל שהגיעו לאתרים מעלים שורה ארוכה של סיכונים שהתגלו במהלך האבחון באתרי הבנייה וביניהם: 307 ליקויים של עבודה לא תקינה בגובה, כ-238 ליקויים על אי שימוש בציוד מגן, 102 ליקויים על אי הימצאות מנהל עבודה באתר, כ-150 ליקויים על פיגומים לא תקינים המותקנים באתר, כ-124 ליקויים על היעדר שילוט וגידור באתר הבנייה, כ-97 ליקויים על שימוש שלא ע”פ ההוראות במנופים ועגורנים, 84 ליקויים על העדר חסימה ושילוט לבורות ומדרכות, 38 ליקויים על סכנות חשמל 443 ועוד.
במהלך החציון הראשון של שנת 2022 המוסד לבטיחות ולגיהות המשיך להגביר את פעילותו בחניכת מנהלים לקידום הבטיחות באמצעות אבחונים במקומות העבודה, וביצע כ-10,847 פעילות אבחון במקומות העבודה כשבמקום הראשון היו אלו אתרי הבנייה שבהם בוצעו כ-5,003 פעילות אבחון והדרכות בטיחות. בתחום הדרכות הבטיחות באתרי הבנייה, המוס”ל שם דגש מיוחד בפעילות ההדרכתית במבני מגורים ומבני תעשייה וציבור וכמו כן גם בתחומים של התחדשות עירונית ושיפוצי מבנים קיימים. סה”כ המוס”ל ביצע הדרכות בטיחות, באמצעות מדריכי הבטיחות וניידות ההדרכה האינטראקטיביות, לכ-21,770 אלף מודרכים בכ-865 מקומות עבודה שונים.
מנכ”ל המוס”ל, ד”ר מיקי וינקלר סיכם: “ממצאי הדו”ח החציוני של פעילות המוס”ל ומוקד “קו החיים” מראים באופן חד משמעי כי על היזמים, הקבלנים ומנהלי העבודה לעשות הרבה יותר בכדי לקדם תרבות של בטיחות ועבודה בהתאם להוראות ולנהלים, אשר יובילו למזעור הנפגעים ומניעת תאונות העבודה. אנו פועלים בפעילות מוגברת באתרי הבנייה בכדי לסייע למנהלים לשנות את תרבות הבטיחות לנהל את הסיכונים שיובילו לחיסכון בעלויות, קיצור זמני עבודה, איכות טובה יותר ובנוסף ימנעו את התאונה הבאה וימזערו את מספר הנפגעים באתר.”
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il
עבודה לא תקינה בגובה נובעת פעמים רבות מחוסר מודעות של העובדים, שלא קיבלו קורס עבודה בגובה.