יום שלישי , נובמבר 26 2024

מעטפת מקצועית לקשישים ברמת גן

ד"ר לודמילה זיידנברג, מומחית לגריאטריה, מדברת על הטיפולים החדשים של בית צבר לציבור הקשישים ברמת גן, על הזכויות של האוכלוסייה הזו ועל הליווי המשפחתי לחולים שהוא חלק בלתי נפרד מהטיפול

דר זיידנברג לודמילה
דר זיידנברג לודמילה

אם אתם קשישים ברמת גן ואתם זקוקים לטיפול רפואי קרוב לבית כדאי שתכירו את בית צבר ברחוב רימלט.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


בין שלל השירותים שלו מציע בית צבר מרפאה גריאטרית הכוללת שירותים רבים עבור בני הגיל השלישי ובני משפחותיהם ובשיתוף עם קופות החולים. כך לדוגמא שירות ייעוץ רפואי גריאטרי ופסיכוגריאטריה המעניק לבני הגיל השלישי טיפול איכותי המתאים למצבם, במטרה לשפר את בריאותם ואיכות חייהם ולהביאם לתפקוד עצמאי ככל שניתן.

נוסף על כך המקום מספק הערכה גריאטרית כוללנית ובה הערכה והיכרות מעמיקה עם מצבו של המטופל ואבחון מדויק של בעיותיו, הערכה תחושתית, יציבות ואיזון פיזי, שליטה בסוגרים, רמת סיכון לפיתוח פצעי לחץ (בחולה סיעודי) ועוד. בהתאם להערכה הפיזית והערכת המשאבים החברתיים-כלכליים העומדים לרשות המטופל, הרופא יבנה תכנית טיפול תוך מתן הנחיות והתייחסות לבני משפחה מטפלים.

צוות המרפאה רב תחומי וכולל רופאים גריאטריים מומחים, עובדות סוציאליות, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, קלינאיות תקשורת ודיאטנית קלינית. כל אנשי הצוות עברו הכשרה ייעודית לטיפול בתופעות האופייניות לגיל זה. בית צבר למעשה נותן מענה לסיטואציה כיום בישראל, והאתגר המאוד גדול מבחינת בני הגיל השלישי בהגעה לרופאים גריאטריים ושירותים מסוג זה בקופות עצמן. מדובר בתורים ארוכים שנמשכים לעתים מספר חודשים. כאן, יש אפשרות אמיתית לשירות מידי, מקצועי וללא המתנה – רבים אינם מודעים לו כלל ולזכאותם.

בית צבר
בית צבר

ד”ר לודמילה זיידנברג, רופאה מומחית לגריאטריה ופנימית, מספרת: “המטופלים שמגיעים אליי הם בעצם מבוגרים שבעבר היו מאוזנים ומשהו השתנה בחייהם. זה יכול להיות מבחינה התנהגותית, מבחינה קוגניטיבית או בגלל הגיל המתבגר. כאשר מבוגר מגיע אליי, הוא עובר ראשית לכל הערכה גריאטרית. מדובר בבדיקה של בין שלושת רבעי השעה ועד לשעה וחצי. רבים מהמטופלים מגיעים מהסיבה של התורים בקופות החולים, לעתים תורים של חודשים, כאשר הם רוצים כמובן טיפול בצורה מהירה”.

לדבריה, “ההערכה הגריאטרית נמשכת לאורך הזמן הזה מאחר והיא כוללנית כי לכל אדם צריך לתפור טיפול לפי הצרכים שלו. היא כוללת בדיקה של כל הגוף של אדם כי כל אבר יכול לגרום להחמרה קוגניטיבית. בין היתר בדיקת סוכר לצורך הדוגמא, או דיכאון מז’ורי שמתבטא לאחר זמן מסוים בצורה של דמנציה, בדיקה פנימית, בדיקה סביבתית ובדיקה תפקודית לכל אחד מהמטופלים”.

מה את עושה כשמגיע אלייך מטופל בפעם הראשונה?

“כשאדם מגיע להערכה ראשונית, הוא בדרך כלל כבר עשה כל מיני בדיקות אצל רופאים ומגיע עם תיק תרופות. זו אחת הבקשות שלי ממטופל, להביא את כל התרופות שהוא נוטל על מנת לקבל תמונה מלאה. להם בעצמם יש בקשות ואני מקבלת את כל הסיטואציה לפני הבדיקה, אגב לא רק מהמטופל אלא גם מבני המשפחה שלו. בבדיקה עצמה אני בודקת את מצבו הרפואי של המטופל, קוגניטיבי, תפקודי, בדיקות מעבדה ועוד, ומשחררת אותו עם המלצות לבדיקות נוספות כדי להתקדם עם הטיפול שלו. החולים האלה נמצאים אצלי במעקב ואם יש בעיות מתקשרים אליי. אני בהחלט נותנת גם את הטלפון שלי להמשך הדרכה וליווי מלא”.

לדברי ד”ר זיידנברג, למשפחה יש תפקיד חשוב בטיפול במחלה “אנשים שסובלים מדמנציה, לא תמיד יש מה לעשות, אבל כן צריך לשים דגש על הטיפול במטפל של החולה. בתומך העיקרי שלו, בני זוג או ילדים. כך לדוגמא, הגיעה אליי אישה שהייתה מורה במקצועה והתפתח אצלה אלצהיימר. לבני המשפחה היה קשה לקבל את זה וניסו להסביר לה כל הזמן דברים. האם עונה להם שלא מכירה את מה שהם מדברים עליו. לימדתי אותם גם איך להתמודד איתה ועם הסיטואציה החדשה. לשמחתי הם למדו כיצד להתנהג איתה אחרת וההתנגדות שלה ושלהם ממש נעלמה”.

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיעוד הרכב שנגנב. צילום: דוברות המשטרה

קטין בן 15 תושב השטחים גנב רכב ברמת גן ונעצר לאחר מרדף

תפריט נגישות