יום שני , נובמבר 25 2024

איתמר גלזר מייסד ‘מתוק לנשמה’: “עוגות מתחברות לי לאהבה, נתינה וחיבור”

מייסד המיזם ומי שניהל את אזור ר"ג עד לפני מספר ימים, מספר על חיבור בין אפייה ותרומה לחברה שיצא משליטה בקטע טוב עם פעילות של 15,000 מתנדבים ביותר מ-40 ערים. גלזר: "אנשים רוצים בעיקר יחס"

איתמר גלזר עם בר רפאלי (צילום: רעות כרמיאל)
איתמר גלזר עם בר רפאלי (צילום: רעות כרמיאל)

מיזם “מתוק לנשמה”, הוא אחד הפרויקטים היותר מתוקים, תרתי משמע, בהם קיימת תרומה והתנדבות לקהילה.

במסגרת המיזם מתנדבים מגיעים לבתי קשישים עריריים ומחלקים עוגות, בד בבד עם שיחה כדי להנעים וגם להמתיק את זמנם.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


המיזם שהחל לפני שנה ותפס תאוצה מאז פרוץ הקורונה, הינו כלל ארצי ופעיל ביותר מ-40 ערים. בבקעת אונו התוודענו לגיא לוין רכז האזור.

מי שיזם את כל הרעיון והניע אותו הוא איתמר גלזר.

גלזר, בן ,28, גדל במעלות-תרשיחא למשפחה דתית, סטודנט להנדסת מכונות בבן-גוריון וריכז עד לאחרונה את הפעילות ברמת גן.

מייסד 'מתוק לנשמה' (צילום: רעות כרמיאל)
מייסד ‘מתוק לנשמה’ (צילום: רעות כרמיאל)

“גדלתי בבית שכולו עוגות ומגיל 4 אמא שלי הייתה שולחת אותי כל שישי לחלק עוגה ליום הולדת למשפחה שאמא שם חולה, או סתם למשפחה קשת יום, אז בגדול עוגות תמיד מתחברות לי לנתינה, לאהבה ולחיבור”, סיפר גלזר.

“היום בעזרת “מתוק לנשמה” אני עושה טוב להמון אנשים בלב.

“90% מבעיות העולם אפשר לפתור עם עוגת גבינה טובה”

החיבור של איתמר הגיע מהמעבר שלו לת”א, כפי שתיאר: “גרתי אז בדירת שותפים כושלת, שכל אחד חי את חייו ובקושי אומר שלום. נורא רציתי לאפות, כי באמת אני מאוד אוהב את זה, אבל פשוט לא היה לי ממש למי.

עוגה ושיחה עם קשישה (צילום: רעות כרמיאל)
עוגה ושיחה עם קשישה (צילום: רעות כרמיאל)

בשלב מסוים חברה סיפרה לי שאמא שלה חלתה בסרטן, ואמרתי איך אני יכול לשמח אותם? בסרטן אני לא מבין, אבל עוגות אני יודע להכין, אז שלחתי להם שתי עוגות גבינה עם פתק שכתבתי: “אדם חכם בשם טומי לפיד אמר פעם ש-90% מבעיות העולם אפשר לפתור בעזרת עוגת גבינה טובה, בתקווה לימים טובים יותר,

ראיתי כמה טוב זה עושה להם, כמה הנגיעה הקטנה הזאת בלי לנסות לעודד או לייפות את המציאות, רק לתת מחווה קטנה, זה בול מה שאנשים צריכים”.

איתמר גלזר והעוגות (צילום: רעות כרמיאל)
איתמר גלזר והעוגות (צילום: רעות כרמיאל)

התחיל בפוסט ויראלי והשאר היסטוריה

השלב הבא, די בלתי נמנע, היה הפייסבוק. “אמרתי שאני אשמח סתם לשלוח לאנשים עוגה, בוא נתרום קלוריות – מי שישמח לעוגה לשבת, לא משנה היחס או משהו.

“כתבתי את הפוסט הכי תמים בעולם. בשום צורה לא חשבתי שזה יגיע למה שזה הגיע. הפוסט יצא קצת משליטה וקיבלתי בערך 80 כתובות במקום 10 שציפיתי לקבל. במשך חודשיים הייתי אופה כל חמישי ושישי ונוסע עם הקורקינט לחלק.

על הקורקינט. איתמר גלזר (צילום: רעות כרמיאל)
על הקורקינט. איתמר גלזר (צילום: רעות כרמיאל)

בשלב הזה הבנתי שאנשים פחות מתעניינים בעוגה אלא רוצים יחס,  שמישהו ישב ויקשיב להם.

לא משנה אם זה היה חיילות בודדות או נוער להט”בי בגג הורוד, קשישים. כולם רצו רק מישהו לדבר איתו. תמיד חשבתי שהחלוקה תיקח לי שעתיים, אבל איכשהו היא לקחה מעל 5 שעות, כי בכל מקום הייתי מגיע ויושב לשיחה לפחות חצי שעה”, תיאר גלזר.

“אחרי חודשיים כתבתי עוד פוסט וביקשתי מאנשים נוספים להצטרף אלי. מהר מאוד הגענו ל-250 אופים בת”א ומשם התרחבנו לבאר שבע, רמת גן ולעוד 20 מוקדים בכל רחבי הארץ”.

מתנדבי 'מתוק לנשמה' (צילום: רעות כרמיאל)
מתנדבי ‘מתוק לנשמה’ (צילום: רעות כרמיאל)

כמה מתנדבים יש היום בפרויקט, מהיכן הם בארץ, גילאים, מה מאפיין אותם?

“היום יש לנו בערך 15,000 מתנדבים בכל רחבי הארץ, חלקם קבועים יותר חלקם פחות, אנחנו מחלקים אלפי עגות כל סופ”ש, כאשר חלק גדול ממה שאנחנו מאמינים הוא לא להתחייב, תאפו ותחלקו מתי שנוח לכם, אין מחויבות ואין כלום, וכמובן העוגה היא רק התירוץ”.

למרות שמדובר במכונה משומנת, גלזר פונה גם לעזרה חיצונית. “אנחנו ממש מנסים להשיג תרומה של עוגות ממאפיות ואז גם אנשים שלא אופים יוכלו לבוא לאסוף עוגה ופשוט ללכת לחלק”.

מפגשים מרגשים (צילום: רעות כרמיאל)
מפגשים מרגשים (צילום: רעות כרמיאל)

קהל היעד של המיזם הוא לאו דווקא אוכלוסיית הקשישים, כפי שמסביר גלזר: “אנחנו שולחים להמון חיילים בודדים, לדירות של אנשים בעלי צרכים מיוחדים, לדיור מוגן לפגועי נפש, לדירות להלומי קרב, לבתי מקלט של הקהילה הלהט”בית – “הגג הורוד”, “בית דרור” וגם למעון של נשים מוכות ונשים נפלטות ממעגל הזנות.

אבל שוב, כמו שאמרתי, אנחנו ברוב המוחלט באים, יושבים, מדברים ולפעמים אפילו רוקדים ואז יושבים לאכול עוגה ביחד”.

יושבים מדברים ואוכלים עוגה (צילום: רעות כרמיאל)
יושבים מדברים ואוכלים עוגה (צילום: רעות כרמיאל)

למקים המיזם חשוב להדגיש, כי אין פה איפה ואיפה בחלוקת העוגות: “אין לנו שום עניין עם מצב כלכלי, אני שולח למישהו במגדלי יוקרה בת”א, ולמישהי בשכונת הארגזים עם בית מתפרק.

אני אגלה לך סוד – הבדידות בקומה 27 היא בדיוק אותה בדידות כמו בדירת חדר מתפרק, רק שבדר”כ בקומה 27 יותר מתביישים להודות”.

כאמור, במסגרת החלוקה נוצרים חיבורים מרגשים: “לא מזמן התקשרה אליי קשישה ושאלה אם נוכל לבוא. היא התחילה לבכות, כי היא אמרה שהיא נורא מתביישת, שהיא כל החיים עובדת והיא לא צריכה כסף רק יחס וחברה.

אמרתי לה שאין פה בושה, שאני בא לתרום, אני פשוט בא להיפגש ולעשות קצת טוב. אנחנו באמת שמים דגש על המפגש, השיח, האנשים האלה ברובם המוחלט נמצאים בקבוצת סיכון והם בקושי יוצאים מהבית, אנחנו הרבה פעמים המפגש שלהם עם העולם בחוץ בכל תקופת הקורונה”, סיפר איתמר.

איתמר גלזר והרכזת שרון ירון (צילום: רעות כרמיאל)
איתמר גלזר והרכזת שרון ירון (צילום: רעות כרמיאל)

“אני מרוויח המון עניין, סיפוק ומשמעות. מאז שהוקם המיזם בשנה האחרונה אני מרגיש הרבה יותר אני, ומרגיש הרבה יותר טוב – כנראה זה הרווח הגדול מכולם”, הוסיף.

האם החשיפה מביכה אותך?

“קצת, בחיים לא דמיינתי שאני אשתף פעולה ואעשה קמפיין עם שטראוס, בטח לא שאני אלך לחלק עוגה עם בר רפאלי, אבל אני מנסה להבין שזה לא העיקר אלא רק עליי כדי להגדיל את המיזם”.

איתמר גלזר קורא למתנדבים ובכלל לתורמים: “אם בא לכם להצטרף אלינו כדי לאפות את העולם למקום טוב יותר נשמח שתצטרפו אלינו לאתר מתוק לנשמה לחצו כאן

ניתן ליצור קשר טלפוני 052-5346166 

וגם במייל sweets.soul2@gmail.com

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיעוד האופניים והקורקינטים החשודים כגנובים. צילום: דוברות המשטרה

תושב תל אביב נעצר בחשד לגניבת אופניים וקורקינטים באיזור גבעתיים

תפריט נגישות