הצדדים להסכם חלוקים בעניין משמעות השינוי ובעוד ההסתדרות סוברת כי שכר המינימום, כמו גם השכר השעתי של כלל המועסקים במשק ( לעובדים חודשיים יהיה רלוונטי לעניין חישוב שעות נוספות), סוברים המעסיקים כי לא זאת הייתה כוונתם ואין בקיצור שבוע העבודה כדי להעלות את שכר השעה.
בעוד הצדדים מתכתשים, נתן הממונה על השכר במשרד הכלכלה את חוות דעתו והוא תומך בעמדת ההסתדרות. מבלי לקבוע מסמרות נראה כי זה אכן יהיה הכוון.
לאור האמור לעיל ובטרם ניתנה החלטה סופית בעניין להלן הערכתנו לתוצאות הכלכליות של קיצור שבוע העבודה :תשומת הלב כי העליה תחול גם על עובדים אשר נקבע בגינם שכר מינימום ענפי כדוגמת מועסקים בשמירה ובניקיון
לפני השינוי
שכר מינימום חדשי 5300 ₪
שכר מינימום שעתי 5300/186=28.49 ₪ לשעה
אחרי השינוי
שכר מינימום חדשי 5300 ₪
שכר מינימום שעתי 5300/182=29.12 ₪ לשעה
עליית ערך שעה
186/182=102.2%
משמעות קיצור שבוע העבודה עליית השכר השעתי בשיעור של 2.2%, לכלל המועסקים במשק ( גם אלה המועסקים בשכר שמעל שכר המינימום ) תוספת של 2.2% לכלל עלויות פיצוי פיטורים עובדים שעתיים שאינם חתומים על סך תוספת של 2.2% על גמול שעות נוספות, להערכתנו ארגונים משלמים כ 8%- 10% מעלויות השכר בגין ש”נ לפיכך מדובר בעלות נוספת של כ 0.2% לעלויות השכר.
לא יחול כל שינוי בחישוב החופשה ודמי המחלה הציבורים וחשבי השכר צריכים להתאים את היתרות בחלוקה ל- 186 ומכפלה ב 182.
לא יחול כל שינוי בשיעור השכר לשעה של מועסקים חדשיים, אשר טרם השינוי עבדו בהיקף של 182 שעות או פחות. תשומת הלב כי בניגוד לתוספות יוקר המוגבלות בתקרה ואך ורק למשתכרי שכר מינימום במקרה של קיצור שבוע העבודה מדובר בתוספת עלות משמעותית לכלל המועסקים לפי שעות כמו גם לעובדים חודשיים המועסקים בשעות נוספות.
לסיכום, כפי שצוין, אין כרגע כל החלטה, האם שכר המינימום יעודכן והאם משמעות ההסכם הינה תוספת רחבית של 2.2% על כלל המועסקים במשק. הפרשנויות שונות ומשונות, החל מפרשנות שההסכם לא חל כלל ועיקר על עובדים שעתיים וכלה בפרשנות לפיה יש לבדוק כל שבוע את היקף ההעסקה (מעל 42 שעות או מתחת) ובהתאם לכך לקבוע את תעריף השכר.
עם כל הקושי שבדבר המלצתי להתאזר בסבלנות עד לאחר החגים, להערכתי ההסתדרות והמעסיקים יהיו חייבים לשבת ולהגיע למתווה מוסכם כיצד ליישם את ההסכם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il