יום שני , נובמבר 25 2024

פצצות מתקתקות: אחד מכל שני כלי רכב לא תקין

קרוב לחצי ממספר כלי הרכב שנבדקו ב-2020 התגלו עם ליקויים, חלקם חמורים. ר"ג וגבעתיים מדורגות בין 30 הערים עם כמות כלי הרכב בבעלות פרטית לכל אלף תושבים

אחד מכל שני רכבים לא תקין (תצלום אילוסטרציה Canva)
אחד מכל שני רכבים לא תקין (תצלום אילוסטרציה Canva)

לאחרונה פורסם, שמשרד התחבורה והבטיחות בדרכים עומד להודיע כי מבחן הכשירות השנתי (טסט) אותו נדרשים בעלי כלי רכב פרטי לבצע אחת לשנה, יתקיים אחת לשנתיים.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


התקנה החדשה תהיה תקפה לכלי רכב בני שלוש עד 10 שנים, אך האם כלי הרכב בישראל נמצאים במצב תקינות שמאפשר את הגדלת משך הבדיקה מבלי לסכן את משתמשי הדרך?

לפי הנתונים שהגיעו לידי עמותת עלה ירוק, 48.6% מכלי הרכב שנבדקו על ידי ניידות הבטיחות של משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ומשטרת ישראל בשנת 2020 נמצאו עם ליקויים, חלקם עם ליקויי בטיחות חמורים.

כמו כן, נבדק שיעור כלי הרכב בבעלות פרטית, מזה עולה, כי רמת גן וגבעתיים, שכנות גיאוגרפית, נמצאות בשכנות גם בדירוג הערים במקומות 27 ו-28.

ברמת גן – 378.7 כלי רכב בבעלות פרטית בשיעור לאלף תושבים והיא מדורגת במקום ה-28 בכמות כלי הרכב בבעלות פרטית ביחס לכל 1,000 תושבים.

בגבעתיים – 380.0 כלי רכב בבעלות פרטית בשיעור לאלף תושבים והיא מדורגת במקום ה-27 בכמות כלי הרכב בבעלות פרטית ביחס לכל 1,000 תושבים.

בדיקות כלי רכב (צילום אור ירוק)
בדיקות כלי רכב (צילום אור ירוק)

במעל שליש מכלי הרכב נמצאו ליקויים מחייבי תיקון

בסה”כ נבדקו במהלך 2020 – 31,498 כלי רכב, כאשר ב-15,315 מהם נמצאו ליקויים.

*  4,040 כלי רכב (12.8%) הורדו מהכביש בגין ליקויים מחייבי תיקון.

* 11,190 כלי רכב (35.5%) נבדקו ונמצא בהם ליקויים מזעריים המחייבים תיקון.

• ב-85 כלי רכב (0.3%) נמצאו ליקויים חמורים שחייבו את הורדת כלי הרכב בגרירה..

בסך הכל, בישראל ישנם 2.98 מיליון כלי רכב פרטיים, כאשר קיימים כ-387 אלף כלי רכב ישנים בני 13 ומעלה.

249 כלי רכב פרטיים היו מעורבים בתאונות קטלניות (הרוג אחד לפחות) בשנת 2018, כשב-49 מהן היו מעורבים כלי רכב ישנים (13 ומעלה).

כלי הרכב הישנים, מהווים כ-13% ממצבת כלי הרכב הכוללת אך מעורבים ב-20% מהתאונות הקטלניות – כלומר מעורבות גבוהה (54%) ביחס למספרם במצבת כלי הרכב.

ארז קיטה מנכ”ל עמותת אור ירוק, מתריע אומר כי כלי הרכב הם פצצות מתקתקות: “נתוני הבדיקות שמשרד התחבורה והבטיחות בדרכים ביצע מצביעים על תמונת מצב מסוכנת וכישלון גדול של המשרד עצמו. כל כלי רכב שני לא תקין, וחלק גדול מכלי הרכב הם פצצות מתקתקות שמסכנות את החיים של כולנו.

למול הנתונים הקשים במשרד התחבורה, רוצים להאריך את משך הטסט לרכב משנה אחת לשנתיים. החלטה כזאת מהווה פגיעה קשה בתקינות כלי הרכב ובבטיחות. הארכת מרווח הבדיקות משנה לשנתיים עלולה להגדיל את מספר כלי הרכב הנוסעים בכביש עם ליקויי בטיחות חמורים.

במקביל, כל פעולה שמגדילה את טווח הזמנים בין הבדיקות חייבת להיות בהתאמה לחיזוק מערך הבדיקות והאכיפה המשטרתית. חייבים להוסיף עוד ניידות בדיקה, עוד משקלים ולבצע הרבה יותר בדיקות תקינות כדי לייצר הרתעה בקרב הנהגים שנוסעים עם כלי רכב שעלולים להוות מלכודות מוות במקרה של תאונת דרכים”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיעוד האופניים והקורקינטים החשודים כגנובים. צילום: דוברות המשטרה

תושב תל אביב נעצר בחשד לגניבת אופניים וקורקינטים באיזור גבעתיים

תפריט נגישות