ב-5 באפריל 2025 עונת הרחצה תיפתח באופן רשמי. חופי הים ישובו ויהפכו לאטרקציה מועדפת בעבור משפחות רבות. המים, הבריזה, תחושת החופש והרוגע, האפשרות לשלב בין בילוי ספורטיבי או סתם להימרח על החוף – הופכים את הים למקום בילוי אידיאלי בעונה החמה. לצד אלו, חשוב לזכור כי הים הוא עוצמתי, בלתי צפוי ומביא עימו סכנות בראשן טביעה. טביעה היא הסיבה השנייה בשכיחותה לתמותת ילדים בתאונות בלתי מכוונות. על פי נתונים ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בחמש השנים האחרונות (2020-2024), 79 ילדים ובני נוער איבדו את חייהם כתוצאה מטביעה. טביעה יכולה להתרחש בבריכה, בים, במקורות מים טבעיים ואף בסביבת הבית.
לרגל עונת הרחצה שנמצאת בפתח, ארגון בטרם לבטיחות ילדים מחדד את הנחיות הבטיחות, כדי שגם השנה, כל בילוי במים יהיה בטוח ומהנה.
מתרחצים רק בחוף מוכרז ובשעות פעילות שירותי ההצלה: זהו הצעד הראשון והקריטי ביותר כדי להבטיח רחצה בטוחה. בחופים מוכרזים יש תחנת הצלה פעילה ומציל מיומן שיכול לתת מענה מידי ולהציל חיים. גם אם הים נראה שקט, אין להתרחץ בחוף בו אין תחנת הצלה פעילה או מעבר לשעות שירותי ההצלה.
נשמעים להוראות המצילים: בזמן השהייה בחוף, נשמעים להנחיות המצילים, כמו גם לשילוט ולסימונים המגדירים את מצב הים ותוחמים את השטח הבטוח לרחצה בהתאם למצב הרוח, הגלים והזרמים.
משגיחים על הילדים באופן צמוד: ילדים צעירים יכולים לטבוע אפילו במים רדודים בעומק סנטימטרים בודדים. טביעה מתרחשת במהירות ובדממה ברגע אחד של חוסר תשומת לב. בקרבת המים, שומרים מרחק נגיעה מהילדים, ללא הסחות דעת ולא משאירים אותם לבד, גם לא לרגע.
כאשר משתמשים בבריכה מתנפחת בחצר הבית, גיגית או אמבטיה – יש להקפיד לרוקנן מיד לאחר השימוש בהן.
יש להקפיד שבריכות גדולות שהן תהיינה מגודרות בכל היקפן. טרם בחירת מקום לנופש, וודאו כי הבריכות שבו מגודרות ועם שער שננעל באופן אוטומטי.
גלגלי ים מסוכנים לשימוש. העדיפו להשתמש במצופי ידיים, אך אלו אינם מהווים תחליף להשגחה צמודה.
למדו את הילדים לשחות: לימודי שחייה מומלצים מגיל 5 בהתאם ליכולותיו של הילד.
רחצה בים בקרב בני נוער: חשוב להדגיש בפני בני הנוער את הנחיות הזהירות בעת בילוי בים והימנעות מסיכונים, במיוחד כאשר הם מבלים עם בני נוער נוספים. הדגישו שאין לשתות אלכוהול, גם לא בכמויות קטנות כאשר נמצאים בסביבת הים ובקשו מבני הנוער לעדכן אתכם ההורים או מבוגר אחראי אחר באיזה חוף הם שוהים.
הבילוי בים מביא עימו סכנות שלא מסתכמות רק בטביעה
הגנה מהשמש: טרם הבילוי בים, בדקו את מזג האוויר והימנעו ללכת בעומס חום קיצוני. העדיפו בילוי בים בשעות שאינן חמות במיוחד בכדי למנוע מכת חום או התייבשות, בחרו מקום ישיבה מוצל או דאגו לפתרון הצללה והקפידו על חבישת כובעים.
הקפידו על שתיית מים באופן קבוע ותכוף.
במקרה של עקיצת מדוזה מומלץ לגשת לעמדת עזרה ראשונה הנמצאת בסוכת המציל. אם מדובר בזיהום או כוויה עמוקה, יש לפנות לטיפול רפואי. במקרה של תגובה אלרגית המתבטאת בקוצר נשימה, הקאות, נפיחות בשפתיים, התכווצות שרירים, תחושת שיתוק וכדומה – יש לדאוג לפינוי מידי באמבולנס.
אורלי סילבינגר, מנכ”לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: “הים הוא מקום נהדר לבילוי קיצי ומשפחתי אך כל בילוי בקרבת מים, עלול להיות מסוכן. טביעה יכולה להתרחש בשניות, גם במים רדודים, ברגע אחד של חוסר תשומת לב. ילד טובע אינו צועק ואינו יכול להתריע שהוא בסכנה. עם פתיחת עונת הרחצה וחופשת פסח שבפתח, אני פונה להורים – אל תגידו לי זה לא יקרה. בכל בילוי סמוך למקור מים, לא משאירים את הילד ללא השגחה, שומרים עם הילדים על קשר עין, במרחק נגיעה וללא הסחות דעת, לא נכנסים לים מעבר לשעות פעילות שירותי ההצלה ומדגישים בפני בני נוער את הנחיות הבטיחות. כך נציל חיים ונמנע את האסון הבא.”
זכרו – החופש, הרוגע והבילוי שהים מציע לא מייתרים את החשיבה על התנהלות בטוחה. הקפידו על הנחיות הבטיחות שיהפכו כל בילוי למהנה אך גם בטוח!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il