בעקבות האירוע ברחוב האצ”ל בחולון שלשום, במהלכו נפגע רוכב אופניים חשמליים צעיר מקרש עץ גדול שנפל ככל הנראה מקומה חמישית בבניין בו מתקיים פרויקט תמ”א, ביקשה אמש המשטרה מבית המשפט בתל אביב להאריך את מעצרם של שלושה חשודים באירוע: מנהל העבודה ושני פועלים.
“כל השכונה זה כמו אתר בנייה אחד גדול”
תושב שכונת חרוזים, המתגורר ברחוב יהודית ואשר ביקש להישאר בעילום שם, מסביר כי המקרה הציף חששות המקננים בקרב תושבי השכונה תקופה ארוכה בשל בנייה מופרזת של תמ״א. “תראי כל השכונה זה כמו אתר בניה אחד גדול. זה לא נגמר משום שאחרי שנגמר פרויקט אחד, מתחילים עוד ועוד. ועוברים חיים שלמים במהלכם אנחנו גרים בתוך אתר בניה. איפה שבונים, המדרכות משובשות, הכבישים משובשים, יש המון רעש מהמשאיות. אי אפשר לעבור ברחוב. כל הרחוב מלא חול”.
האם חשת באיזשהו שלב חשש לביטחונך כתוצאה מהעבודות בשכונה?
“אני רוכב על אופניים. באחד הימים, אני יורד מיהודית ברחוב אביגייל ונסעה לפני משאית מושכת אחריה שובל של חול. בתוך המגרשים הם יכולים לעשות מה שהם רוצים, אותי מעניין החלק הציבורי: המדרכה, הכביש ואין עירייה ואין עם מי לדבר. זה תפקידם של הקבלנים נניח בכל יום עבודה לנקות לסדר. איזה לנקות ואיזה לסדר. העירייה פשוט לא מתפקדת בעיני. ברחוב הנהר יש בית אחד באמצע ומכל צדדיו יש הריסות ותמ״א. זה טירוף ככה לגור. אני כל פעם חושב איך אני הולך ואיך אני חוזר. גם רחוב יואב הוא ככה, אסף, הנהר, אביגייל, קצה חרוזים במפגש עם רחובות הנהר. זה פשוט טירוף. בכל פעם שאני עובר מעל מנוף, אני מסתכל שהמשקולת לא תיפול על הראש שלי ועף משם”.
“צריך יותר כוח אדם שמפקח”
אסף שגיא גפני, תושב השכונה, מספר על השפעת הבנייה על המרחב הציבורי. “באופן כללי האתרים לא נקיים, המדרכות בצמוד להם רעועות, בחלקן ספק אם ניתן לעבור עם עגלה. אישית הייתי שמח אם הייתה יד נוקשה בהרבה מול הקבלנים והיזמים. לא תמיד זה אפשרי משפטית. הצענו בעבר וגם לאחרונה מספר הצעות לעירייה אבל לא עודכנתי אם הן התקבלו או אם ניתן לגבות אותן משפטית”.
מה באשר לתאונות או כמעט תאונות?
“ביום יום שומעים על רכב שנפגע מכלי כבד, יש יותר פריצות מבעבר, יש לבנייה השפעה. אין ספק שכדי שהתמ״א תעבוד היא צריכה מנגנון גדול, עם שיניים והרבה יותר כח אדם שמפקח ודואג שהמרחב הציבורי לא יפגע. את זה הייתי שמח אם היו עושים. אני יודע שמנסים ושעשו דברים בכיוון הזה, אבל הבנייה רחבה מאוד ויש עוד מה לעשות”.
תושב נוסף מהשכונה ביקש להוסיף דוגמא הממחישה את מציאות חיי התושבים. “יש אתר בנייה ברחוב אנה פרנק 8 שבמשך חודשים, למרות שהציבו רשתות מגן, היו נופלים מהפיגומים דברים על מכוניות חונות. אני מדבר על טיח, פסולת. אני למשל לא עובר במדרכה ליד. שכונת חרוזים היא הדוגמא הכי טובה לבניה ופרוייקטים של תמא שיצאו משליטה, ובעיקר לביטול העצמי של העיריה אל מול היזמים. היזמים עושים פה מה שהם רוצים”.
תגובת העירייה: “שכונת חרוזים עוברת התחדשות עירונית לבקשת התושבים עצמם. עיריית רמת-גן בניהולה הנוכחי מקיימת שיח רציף וארוך בשנים עם תושבי שכונת חרוזים, הן באשר לתשתיות והן באשר לבנייה והיקפיה. לאורך השנים הוועדה המקומית צמצמה בצורה דרסטית את כמות יחידות הדיור שהיו מאושרת בעבר והוגברה משמעותית אכיפת אגף הרישוי והפיקוח על הבנייה, בכדי להסדיר את נושא הבנייה ככל הניתן. יצוין גם כי אגף האכיפה והשיטור העירוני מקצים משאבים רבים במטרה לבצע אכיפה מוגברת בשכונה”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il
תגובת הערייה לא לענייו. מדובר על הסדר והנקיון במרחב הצבורי. השכונה נראית כמו אחרי מלחמה או רעידת אדמה. אפשר לעשות תמ”א ולדאוג לסדר והנקיון מסביב. בנוסף ללכלוך של התמ”א, יש גם פחים המפוזרים על המדרכות והופכות לפסל סביבתי. אפשר לבצע התחדשות עירונית, לשמור ולדרוש מהקבלנים לשמור על סדר ונקיון. בפועל העיריה שהיא הרגולטור וחובתה לשמור על איכות חיי התושבים לא דואגת ו/או לא מסוגלת לבצע זאת. מספיק לעבור את גשר ההלכה לתל אביב ולראות התחדשות עירונית עם סדר ונקיון.