בעקבות, פרסום הכתבה ברמת גן גבעתיים ניוז, על התפרצות מחלת החצבת במספר ילדים ותינוק מרמת גן, אנו מביאים את הנחיות משרד הבריאות לגבי הסכנות בהדבקות בחצבת ודרכים לקבל טיפול רפואי.
על פי נתוני משרד הבריאות בשנה האחרונה נדבקו ברמת גן 19 חולים בחצבת, למרות ששיעורי החיסון עומד על 96% אצל הילדים בכיתות א’ בעיר. החל מאתמול התקבלו במשרד הבריאות מספר מקרים של ילדים שנחשפו בבתי הספר, אחד הדיווחים הגיע מקופת חולים כללית ברמת השקמה, אחר במכבי במרום נווה וגם מנהלת בית ספר ערמונים דיווחה להורים על ילד חולה בחצבת.
ממשרד הבריאות נמסר לאתר רמת גן גבעתיים ניוז – משרד הבריאות מקבל דיווחים על מקרי חצבת ועל מקרים עם חשד למחלה, ומטפל בנחשפים בהתאם לצורך. ישנם מספר מקרי חשיפה בבתי ספר בעיר רמת גן והמשרד פועל לחיסון התלמידים והאוכלוסייה שנחשפה.
מדריך הנחיות משרד הבריאות להתמודדות עם מחלת החצבת
מהי מחלת החצבת?
חצבת היא מחלה זיהומית חמורה המתבטאת בשיעול, נזלת, חום גבוה, פריחה אופיינית למחלה, נגעים בחלל הפה ודלקת בלחמית העין. אצל 70-50 אחוזים מהחולים יופיעו נגעים אדומים-כחולים על החלק הפנימי של הלחיים ובחלל הפה. אלה נגעים יחודיים למחלה, הקרויים “נקודות קופליק”. נגעים אלה עלולים להתפשט אל השפתיים, החניכיים, החיך, העפעפיים והנרתיק.
ילדים מתחת לגיל 5 או מבוגרים מעל גיל 20 עלולים להימצא בסכנת חיים ממשית אם נדבקו וחלו. הסיבה העיקרית למוות מהמחלה היא דלקת ריאות, שנובעת מחיידקים שתוקפים את הריאות וגורמים לזיהום משני.
גורם המחלה
דרכי הדבקות בחצבת
סימני מחלת החצבת
סיבוכים אפשריים של מחלת החצבת
סיבוך מאוד נדיר (בין אחד לארבעה מקרים למיליון חולים), היכול להופיע מספר שנים לאחר הופעת החצבת, הוא מחלה ניוונית של המוח הגורמת לפגיעה קשה ובלתי הפיכה במערכת העצבים המרכזית, הכוללת הידרדרות שכלית ופרכוסים.
חשיפה לחצבת
- חיסון פעיל – ניתן בתוך 72 שעות מהחשיפה למחלה
- חיסון סביל (אימונוגלובילין) – ניתן בתוך 6 ימים מהחשיפה למחלה לאנשים שאסור להם לקבל חיסון פעיל ו/או בסיכון גבוה למחלה.
- נחשפתי לחולה חצבת, מה עלי לעשות?
במקרה של חשיפה – מומלץ לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות באזור מגוריך. בהתאם לגיל ומצב החסינות, יוחלט על הצורך במתן טיפול מונע (חיסון) כנגד חצבת. אצל אדם שאינו מחוסן ונחשף למחלת החצבת, טיפול מונע (חיסון) לאחר החשיפה עשוי למנוע את המחלה או להקל בחומרתה. - מה לעשות אם אני חושד שחליתי או אחד מילדי חלה בחצבת?
יש לפנות באופן מיידי לרופא המטפל ולהודיע לו מראש על החשש כי מדובר בחצבת. במידה שאובחנה חצבת יש לשמור על היגיינת ידיים ולנסות להימנע ממגע ושהייה עם ילדים או אנשים שאינם מחוסנים ובמיוחד עם מי שמצוי במצב של דיכוי חיסוני.
במקרה של חשיפה לחולה חצבת והתפתחות תסמינים כגון חום או פריחה, יש להתקשר לרופא המטפל כדי שהמרפאה תהיה ערוכה לקבלתם ללא חשיפה של מטופלים אחרים לנגיף. כמו כן, עם הגעה למיון, מלר”ד או טר”ם לאחר חשיפה לחולה חצבת, יש לעדכן בכך את הצוות, מיד עם ההגעה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il