נעה עינת, בת 23 מגבעתיים נחשפה לעולם הקונדטוריה כבר מגיל צעיר. כשהייתה בת 12 בלבד נעה כבר הקימה עסק משלה והחלה למכור עוגות שהיא בעצמה אפתה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ חדשות רמת גן – להצטרפות
כל כותרות השבוע ישירות למייל – הירשמו כאן
בגיל 16 נעה הוציאה תעודת קונדיטור והחליטה שהיא הולכת להפוך את החזון למציאות. בעזרת הידע שרכשה במסגרת הקורס ויחד עם התעודה שקיבלה נעה שהייתה אז לפני גיוסה לצבא, נסעה לבלגיה לעבוד במסעדה בעלת כוכבי מישלאן, שנתנה לה כלים נוספים ורק הגבירה את אהבתה למקצוע. תוך כדי השירות הצבאי היא עבדה במסעדות יוקרה נחשבות והעבירה סדנאות אפייה בין לבין.
במשך השנים עבדה נעה בעולם המסעדנות והכירה את המטבחים של מסעדות שנחשבות לשם – דבר בעולם האוכל הישראלי כמו – “דלאל”, מסעדת ״קלואליס״, מסעדת ״שילה”, מסעדת ״מסה״ ועוד..
כיום, נעה היא שף קונדיטור ב״וויסקי בר מוזיאון״ ובעלת סטודיו שבו היא מעבירה סדנאות קונדטוריה בגבעתיים.
בנוסף, השתתפה בתכניות ריאליטי של בישול ואפייה ולא מזמן חזרה מסטאז’ במסעדה נוספת בצרפת בעלת כוכבי מישלאן.
איך נחשפת לעולם האפייה ומה משך אותך בעולם הזה?
נכנסתי לעולם האפייה לאחר שהתמכרתי לתוכניות אפייה וספרים ולא הצלחתי להפסיק לאפות . משך אותי האסטטיקה, היצירתיות, הסדר והניקיון.
כבר בגיל 12 ידעת שזה הדבר שאת רוצה לעשות כל החיים?
כן, ידעתי שאני רוצה להיות קונדיטורית מהרגע הראשון, אבל הרגשתי שגם המקצוע בחר בי. עם השנים והנסיון שצברתי הבנתי שצריך לחיות כל רגע ולהגשים את עצמי.
איך הצלחת לשלב בין הלימודים והצבא לבין הקורס קונדיטוריה והעבודות במסעדות היוקרה?
את הקורס עשיתי בימי שישי תוך כדי התיכון. מהרגע שהתגייסתי ידעתי שאני לא יכולה להפסיק את המקצוע שלי אם אני רוצה להגשים את החלום שלי ולכן עבדתי כל יום אחרי הצבא.
ספרי לנו קצת עליך כיום ומה השאיפות שלך לעתיד?
להמשיך לחלום,לחוות חוויות ולהגשים מטרות ויעדים. להתקדם בעולם הסדנאות ולעזור לאנשים להפרד מהפחד מאפייה.
יש לך המון סדנאות ולקוחות איך את מצליחה לגוון ולחדש?
אצלי בסטודיו יש המון סוגי סדנאות:שמרים, עוגיות, קינוחים, מלוחים,פרווה ועוד.
המטרה שכל אחד ימצא את עצמו ואת מה שמעניין אותו ללמוד וכל פעם אני מחדשת להם סדנאות מיוחדות ודברים חדשים שילמדו עוד ועוד.
מאיפה את שואבת את ההשראה שלך ?
את השראה אני שואבת מאנשים מצליחים בחיים עם מטרות והגשמות,מאנשים סביבי וכמובן מכל עולם המדיה.
מאיזה רגע הכי התרגשת בקריירה ?
אני מתרגשת כל יום מחדש שזכיתי לעבוד במה שאני אוהבת, שאני רואה לקוחות שלי שמצליחים ומתמלאים באושר וגאווה.
מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות של נעה עינת:
כ-30 עוגיות
המצרכים
225 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה –
ממיסים שוקולד על באן-מארי או במיקרו. מוסיפים שמן ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים את הביצים והסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים עד לאיחוד.
מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. שופכים את אבקת הסוכר לקערית קטנה. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3-4 ס”מ. מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים ואופים כ-7-10 דקות. מקררים ומגישים. בתיאבון!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il