פסולת אלקטרונית מורכבת ממכשירים חשמליים או אלקטרומגנטיים שונים כדוגמת מקררים, מכונות כביסה, מחשבים, טלפונים סלולאריים, מדפסות, מיקרוגלים, תנורים, טוסטרים, צעצועים, מעמדי תאורה וטלוויזיות.
ההערכה היא שכיום מצטברת בישראל למעלה ממאה אלף טונות פסולת אלקטרונית בשנה, אשר מקורה במוצרים הנמצאים בשימוש תעשייתי, עסקי וביתי, אולם מרבית הפסולת אינה ממוחזרת ומושלכת למטמנות ללא טיפול ראוי המונע את זיהום הסביבה.
מפגעים סביבתיים הכרוכים בפסולת אלקטרונית נובעים מהטמנת פסולת התופסת נפח רב ובנוסף פסולת זו מכילה מוליכים ומתכות מסוגים שונים אשר רובם עשויים ממרכיבים מסוכנים ומזהמים ביותר, בעיקר מתכות כבדות כגון כספית, עופרת וניקל. כמו כן, יש לציין שלחלקם ערך כלכלי גבוה שאינו מנוצל.
החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות נכנס לתוקף בחודש מרץ 2014, ומטרותיו: לעודד שימוש חוזר בציוד אלקטרוני, לצמצם את כמות הפסולת האלקטרונית ולמנוע הטמנתה, ולהקטין את ההשפעות השליליות על הסביבה. כחלק מחובותיה לפי החוק לפינוי פסולת אלקטרונית, העירייה חתמה לאחרונה הסכם עם תאגיד מ.א.י, שהינו גוף מוכר לאיסוף ופינוי פסולת אלקטרונית.
במסגרת פעולות האיסוף יוקמו פינות למחזור ציוד אלקטרוני קטן בבתי הספר. פינת המיחזור מורכבת ממיכל לאיסוף מוצרי חשמל שניתנים לנשיאה ביד (מכשירי DVD, טוסטרים, מקלדות וכיו”ב); ומיכל קטן יותר לסוללות.
פינת המיחזור תהיה בתוך מבנה בית-הספר ולטובת העניין יוקצה אחראי על פינת המיחזור, שידאג להסברה, הדרכה ותיאומים, כל שאוכלוסיית המבקרים בבית הספר תוכל להביא למחזור מוצרי חשמל קטנים, וסוללות וברגע שהמיכל מתקרב ל-80% מתכולתו – הוא יפונה.
אביעד מנשה, מחזיק תיק איכות הסביבה:”החוק לטיפול סביבתי בציוד אלקטרוני, חשמלי ובסוללות הוא חוק חשוב בעל מסר סביבתי משמעותי שבשמו אנו פועלים ברמה המקומית. שיתוף הפעולה עם מנהל החינוך העירוני, יבטיח הטמעה של חשיבות המחזור מגיל צעיר ואני משוכנע שבמסגרת המהלך נוכל לצמצם בעתיד את היקפי ההטמנה ונשמור על איכות הסביבה בה אנו חיים.”
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il