יום שישי , מרץ 14 2025

קים תפסה ראש בגבעתיים

אומרים שסצנת חיי הלילה ברמת גן ובגבעתיים מתעוררת לחיים בשנה האחרונה. שלחנו את קים ביטי לבדוק. היא שתתה כמה דברים טובים, אכלה כמה דברים טובים ועשתה הרבה עניין ליד הבר

קים ביטי בפאב
קים ביטי בפאב

סוס נכנס לפאב ומזמין חצי כוס בירה. הוא מתיישב ליד אחד השולחנות ומתחיל לקרוא בעיתון. הברמן קצת המום, אבל מוזג את הבירה לפי בקשת הלקוח ומגיש לסוס. הסוס מוציא 30 שקלים ומשלם לברמן.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


הברמן מופתע ולכן מחליט למשוך קצת את הסוס ומחזיר לו עודף של שקל. הסוס לא אומר מילה.

הוא מסיים את הבירה שלו ומזמין כוס נוספת.

“אתה יודע”, אומר לו הברמן המופתע. “לא נכנסים לכאן הרבה סוסים”.

עונה לו הסוס: “כשכוס בירה עולה 29 שקלים, אני לא מתפלא”.

ברמת גן ובגבעתיים אין סוסים ששותים בירה, אבל יש לא מעט דברים מפתיעים בסצנת הלילה שלנו. בשנה האחרונה אנחנו שומעים יותר ויותר את צמד המלים “סצנה” ו”רמת גן” וגם את הביטוי המשולש “ניפגש בפאב בגבעתיים”. שלחנו את קים ביטי לבדוק האם יש ממש מאחורי האמירות האלה, או ששוב זה הרבה אוויר חם בשכונה.

התחנה הראשונה של קים היא בשדרות הילד – בין כיכר אורדע לגינה ציבורית חביבה נמצא בר מפתיע במיוחד, שנקרא על שם היצור הירוק והחביב שכיכב בשנות ה-80 בסדרה המיתולוגית “החבובות”. הקימו את הבר הזה שלושה חברי ילדות שגדלו ונשמו את רמת גן.

התפריט עשיר במנות, אבל אנחנו חיפשנו את מנת הדגל וקיבלנו את פרנץ’ מיט – המבורגר עם מתכון סודי, ריבת בצל, גבינת רוקפור עם טעמים עמוקים שהופכים את המנה לקציצה הכי טעימה אבר. בן חלואי אומר שהוא הופתע מהצלחת המנה, שנחשבת לחריגה בנוף, אבל עם הצלחה אי אפשר להתווכח.

 

 

מה אתה אומר על סצנת הלילה של רמת גן?

“אין ספק שבשנה האחרונה קורה משהו טוב ומשמח. יש התעוררות בגישה של העירייה וגם הכניסה של הרבה צעירים לאזור משדרגת מאוד את הסצנה”.

מקרמיט עלינו לארלוזורוב, שם ירדנו על פיצה מעולה בפרוג ושות’. מדובר בפיצה לבנה על בסיס שמנת ומחית כמהין עם חזה אווז מעושן, תרד טרי, ביצת עין ופטריות פורטבולו. וכן, זה באמת טעים כמו שזה נשמע.

 

תומר פינקלשטיין
תומר פינקלשטיין

 

תומר פינקלשטיין, אחד הבעלים, שם בפרופורציות את המילה “חיי לילה” בהקשר של רמת גן. “אנחנו באים מתל אביב. זה לא רחוב דיזנגוף ולא שדרות רוטשילד”, הוא אומר. “יחד עם זאת, צריך להגיד שקורים פה דברים יפים. העיר הזו הייתה מנומנמת בשנים האחרונות אבל היא מתעוררת בשנה האחרונה. אנחנו מאמינים באזור הזה. אנחנו הולכים לפתוח פאב בכפר אזר ועוד מקום מגניב של פיצות ובירות בגבעתיים. יש המון פוטנציאל ליזמים. זו עיר בתולית ואפשר לעשות פה הרבה מאוד”.

 

טיפה מרה גבעתיים
טיפה מרה גבעתיים

בטיפה מרה בכצנלסון (מרחק ביצה מהסביח של עובד) מצאנו קוקטייל מעולה שכולל וודקה עם צ’ילי חריף, אננס ותבלין מקסיקני בשם טחין. הקוקטייל חריף, מתוק פרשי ומגניב לאללה.

אוריה עטיה: הבעלים, אומר כי “יש אחלה סצנה בגבעתיים. אנשים מגיעים גם מתל אביב לבלות בגבעתיים. זו כבר לא העיר המנומנמת שהייתה. מה שיפה פה זה שהקולגות באים לבלות אחד אצל השני ולפרגן. באמת ומכל הלב”.

עומר אלכסנדורביץ מהמרלן בר בגבעתיים הגיש לנו צ’יפס מאוד מיוחד. הוא חתוך כמו כפות, כך שאפשר להעמיס את כל המטבלים. יש כאן פטרוזיליה, גרידת לימון, שום ופטה מגוררת וכל הטוב הזה מכוסה ברוטב איולי צ’יפוטלה. אחלה מנה לסגור פינה.

 

עומר אלכסנדורביץ
עומר אלכסנדורביץ

כשהוא נשאל על חיי הלילה בעיר עומר מפתיע ומספר שהכניס לאחרונה תפריטים באנגלית לאור העובדה שתיירים החלו לפקוד את המקום. “הם רואים על המפה שזה קרוב לתל אביב והם תופסים מונית בכיף. יש פה אווירה נחמדה, קרוב לבית. תבואו, ממש כיף פה”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

אירוע פורים בגבעתיים. צילום אילוסטרציה Canva

חגיגות פורים ברמת גן: שינויים בהסדרי תנועה באזור

תפריט נגישות