יום שני , מרץ 31 2025

תושבי בניין בגבעתיים נגד התחדשות עירונית: “מבניין שקט למגדל בן 45 קומות”

תושבי רחוב אחדות העבודה, טוענים לפגיעה לכאורה באיכות חייהם ובזכות הקניין שלהם, בשל תוכנית ההתחדשות העירונית של עיריית גבעתיים. עיריית גבעתיים בתגובה: "הוועדה המחוזית תשמע את ההתנגדויות ותחליט אם לערוך שינויים"

שינוי את הרחוב לגמרי. התחדשות עירונית | צילום אילוסטרציה: Canva
שינוי את הרחוב לגמרי. התחדשות עירונית | צילום אילוסטרציה: Canva

3 דברים הופכים את הסיפור של דיירי רחוב אחדות העבודה 16 בגבעתיים, למשמעותי בהרבה ממה שנשמע על פניו: 1. גבעתיים היא בין הערים הצפופות בארץ, 2. גבעתיים היא אלופת ההתחדשות העירונית הארצית, 3. גבעתיים היא אלופת העיכובים הארצית בקידום התחדשות עירונית, בין היתר בגלל שפע ההתחדשות העירונית בתחומה.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


ובכל זאת, קבוצה של דיירי אחדות העבודה 16, המיוצגים על ידי עו”ד ענת בירן ואינה טל ממשרד ענת בירן עורכי דין, החליטה לצאת נגד הכוונה של עיריית גבעתיים להפוך את בניינם הצנוע לחלק מקומפלקס ענק בדמות הפרויקטים העתידיים שאנו רואים בכל רחבי גבעתיים.

לדבריי הדיירים, שהגישו התנגדות לוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה בתל אביב, העירייה רוצה “להפקיע את חלקת המגורים שלנו ולהעביר אותנו מבניין בן 4 קומות ברחוב שקט, למגדלים בני 45 קומות ברחוב סואן עם שימושי מסחר, תעסוקה ומלונאות”. נכון להיום, הבניין במקום הוא 4 קומות ומכיל 12 דירות בלבד.

הדיירים אף טוענים כי “‘נפלו קורבן’ להקצאה מופרזת ועודפת של שטחים למבנים ומוסדות ציבור, לצורך הרחבת בית ספר יסודי, ללא כל התחשבות בכך שמדובר בביטול מוחלט של בית מגורים קיים, ותוך קיפוח ואפליה ביחס לבניינים סמוכים שסומנו להתחדשות מגרשית, וללא כל הצדקה תכנונית

“המתנגדים למדו מהתוכנית המופקדת, כי הוועדה המחוזית שינתה את התוכנית שכללה פריסה אחרת של שטחי הציבור בתחומה, כך שהבניין שלהם (בין היתר) הפך לכלי להרחבת בית ספר, בעוד שמתחמים סמוכים אחרים נותרים ללא שינוי משמעותי ומגרשי מגורים רבים נותרים בייעוד מגורים בהתחדשות מגרשית. התוכנית לטענתם אף מבקשת להעביר את הבעלות על המקרקעין שלהם לעיריית גבעתיים, עוד לפני שהמתנגדים יודעים מה הזכויות המוקצות להם בתמורה לשטחים הציבוריים, ומה הפיצוי שיקבלו.

עורכות דין ענת בירן (משמאל) ואינה טל | צילומים: בנימין אדם, רז רוגובסקי
עורכות דין ענת בירן (משמאל) ואינה טל | צילומים: בנימין אדם, רז רוגובסקי

“המתחם שאליו מבוקש להעביר את המתנגדים ממוקם ברחוב עליית הנוער הראשי, רחוב סואן ורועש בניגוד לרחוב השקט שבו הם גרים כיום. הם טוענים כי התוכנית מאלצת אותם לעזוב את בתיהם ולעבור להתגורר בבניינים רבי קומות ומגדלים בני 45 קומות, הנדחסים למתחם עם כ-200 יח”ד ברחוב עליית הנוער, ואם לא די בכך, אז גם בעירוב שימושים עם מסחר, תעסוקה ומלונאות.

עוד נטען בהתנגדות כי “בנסיבות אלה, נראה כי מדובר בתוכנית מקפחת”, זאת לאור העובדה שבמגרשים סמוכים הקשורים בפרויקט לא התבצע שינוי ייעוד דומה לזה שהתקיים עבור תושבי הבניין.

תושבי אחדות העבודה 16, מבקשים באמצעות משרד ענת בירן – עורכי דין, לדחות את התוכנית במתכונתה המופקדת, לבטל את הפקעת הבניין שלהם במלואו, ולבחון חלופות תכנוניות שפגיעתן בהם פחותה.

כמו כן, הם מבקשים לבחון מחדש את ההקצאה העודפת להרחבת בית הספר ולהותיר את חלקת המגורים שלהם בייעוד של התחדשות מגרשית. לכל הפחות, הם מבקשים לשקול חלופות תכנוניות אחרות שייאפשרו להם פתרון מגורים חלופי על רחוב אחדות העבודה, בבנייה מרקמית, המדמה ככל הניתן את איכות חייהם הנוכחית. 

מעיריית גבעתיים נמסר בתגובה: “התוכניות העתידיות של העיר, שעליהן עבדו בעשור האחרון מיטב אנשי המקצוע מייצרות ודאות ואופק להתחדשות המבנים הוותיקים לצד שדרוג משמעותי למרחב הציבורי, שטחי ציבור פתוחים ובנויים, הסדרה טובה יותר להולכי רגל והגדלה של שטחי תעסוקה לטובת תושבי העיר.

“גם הוועדה המקומית הגישה התנגדות בה היא מציעה לערוך מספר שינויים בתוכנית על מנת להיטיב את התכנון. במסגרת התנגדות זו קיימת גם התייחסות לאזור רחוב אחדות העבודה והצעה לפתרון תכנוני הנותן מענה מאוזן לטובת כולם. הועדה המחוזית תשמע בקרוב את כל ההתנגדויות ותחליט האם ואילו שינויים לערוך בתוכנית”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות
לקריאת כל התגובות

5 comments

  1. צודקים. מגורים בתוך עירוב שימושים זה סיוט. אין פרטיות, המון זרים מסתובבים בבניין, רעש, טיפוסים מפוקפקים מגיעים למלון. המסחר, התעסוקה והמלונאות צריכים להיות בבניין נפרד בקצה השכונה. לא יחד עם המגורים.
    הצפיפות יוצרת סטרס גדול, הבניה בקנה מידה לא אנושי ומנוכר. מספיק לבנות בגבעתיים ורמת-גן. יש עוד מקומות בארץ. האוכלוסיה צריכה להתפזר.

  2. זו קרקע פרטית
    הם לא חייבים להסכים
    דיירים אל תחתמו.
    אפילו למחבלים לא הורסים ככה את הבית.
    זכות הקניין היא זכות חוקתית, זכות יסוד.
    ואי אפשר לכפות על אנשים דבר כזה.

  3. מרחב ציבורי? זאת בנייה גובה איזה מרחב יש בגובה? הם יוצאים מהבית במטוסים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

חוף ים. צילום canva

עונת הרחצה נפתחת בשבת: כיצד לשמור על בטיחות ילדים במים?

תפריט נגישות