מדינת ישראל נמצאת באחד מהמשברים הגדולים שידעה זאת בשל מגפת הקורונה והמשבר החברתי, הכלכלי והבריאותי בו אנו נמצאים. גם העיר גבעתיים ידעה בתקופה האחרונה עלייה מדאיגה במספר המאומתים ומתוך הבנה כי האירוע יכול להתדרדר עוד בוצעו מספר פעולות ברמה העירונית. אתמול (שבת) העיר גבעתיים הפכה מאדומה לירוקה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית
בתחילת חודש אוקטובר החלה המגמה החיובית, כאשר גבעתיים ירדה מצבע אדום לכתום, ב-4.10 הכיוון החיובי נמשך והעיר הפכה לצהובה, וכאמור, אתמול, השינוי המיוחל לירוק. בעירייה ייחסו את המהפך למספר גורמים, כגון אכיפה, הקמת חמ”ל ומינוי פרויקטור מקומי בסגנון הפרויקטור הראשי, פרופ’ רוני גמזו.
הנהלת העיר בראשות ראש עיריית גבעתיים החליטה, כי בצל המשבר החריף יש לקחת ולנהל את הסמכויות כך שגורל התושבים, ככל שניתן הדבר, יהיו בידי מקבלי ההחלטות המקומיים בשיתוף התושבים. ראש העיר רן קוניק מינה את פרופ’ שמואל קיוויתי, תושב העיר ומומחה לאלרגיה ומחלות בדרכי הנשימה כיועץ רפואי בהתנדבות למטה הקורונה העירוני.
מעבר למגוון רחב של פעולות הסברה, הקמת מטה קורונה עירוני, ניהול מערך מתנדבים מרשים, סיוע לכל תושב, הקמת סיירת מסכות וסיירת קורונה בהתנדבות הוקם לאחרונה חמ”ל קורונה עירוני זאת בעקבות הגידול במספרי החולים והמבודדים וקבלת היכולות לניתוח מקורות ההדבקה.
בתאריך 25.9 גבעתיים הפכה לראשונה לעיר אדומה ובה היו 201 חולים מאומתים ו- 674 תושבים בבידוד, אולם מאותה נקודת זמן ובשילוב כוחות כלל עירוניים החלה המגמה להשתפר באופן עקבי עד ליום שבת 10.10 בה הפכה העיר באופן רשמי לירוקה עם ציון מצוין של 4.2 ו- 145 חולים מאומתים.
עוד עולה מהנתונים, כי קצב ההכפלה (מספר האנשים הנדבקים מכל חולה) בשני המדדים – הממוצע התלת יומי והממוצע השבועי, טובים יותר מהממוצע הארצי. גם אחוז החולים המאומתים מסך הבדיקות עומד על ממוצע שהוא פחות מהממוצע הארצי ועומד על 3.95% לעומת 6.63% ברמה הארצית.
פעולות העירייה לצמצום התחלואה וקטיעת שרשרת ההדבקה
הקמת חמ”ל ייעודי לקטיעת שרשרת ההדבקה וניהול אפקטיבי של נתוני הקורונה העירוניים. מטרת החמ”ל לרכז את בעלי התפקידים העוסקים בתשאול, תחקור, תובנות ויצירת תמונת מצב למקבלי ההחלטות העירוניים. החמ”ל יעסוק בין השאר ביצירת קשר עם מבודדים וחולים מאומתים לתשאול לקטיעת רצף הדבקה מהיר בעיר ומתן סיוע לוגיסטי לחולים מאומתים ומבודדים הנדרשים לו (מזון, תרופות, הורדת זבל וכד’).
מינוי פרויקטור, פרופ’ שמואל קיוויתי, תושב העיר ומומחה לאלרגיה ומחלות בדרכי הנשימה כיועץ רפואי בהתנדבות למטה הקורונה העירוני.
הקמת סיירת מסכות וסיירת קורונה בהתנדבות למניעת ופיזור התקהלויות.
הגברת האכיפה של המשטרה, כוחות הביטחון והפקחים העירוניים. הפעולות כוללות ביקורות בעסקים ובדיקת תנאי התו הסגול על מנת שהתנאים ישמרו ונוכל לחזור לקיים חיי קהילה ועסקים בטוחים.
מתאריך 30.9 הוגברה האכיפה באופן משמעותי ונרשמו על ידי הפיקוח העירוני והסיירת וכן השיטור דו”חות רבים על אי עטיית מסכה, דו”חות לעסקים ועוד. בתקופה זו רשמה המשטרה 263 דו”חות ואילו השיטור העירוני והפיקוח חילקו עוד 153 דו”חות על אי עטיית מסיכה והפרות שונות.
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק, בתגובה למהפך: “היינו חלק מהתופעה הכלל ארצית של עלייה במספר המאומתים, אולם אנו לא ישבנו בחיבוק ידיים והמתנו להוראות הממשלה המבולבלות, אלא לקחנו את גורל העיר בידינו ואני בטוח כי הקמת החמ”ל העירוני, יחד עם שיתוף הפעולה של התושבים והגברת האכיפה הם שהביאו אותנו למצב הטוב, אך כמובן שעלינו להמשיך ולשמור בהקפדה, המצב עדין ויכול להשתנות בבת אחת. במקביל אנו כבר נערכים ליום שאחרי הסגר, על מנת שנוכל להחזיר את הפעילות בצורה בטוחה בכל תחומי החיים.”
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il