רימבה סובל מפצעים שטחיים על גבו והווטרינרים של הספארי ברמת גן רשמו לו טיפול במשחה. אז איך מורחים משחה על גבו של טיגריס? אם הייתם שואלים את השאלה לפני עשרים שנה, היינו אומרים שזה בלתי אפשרי. כדי להעניק טיפול שכזה יש צורך להרדים את הטיגריס. זה כמובן לא אפשרי כשמדובר בטיפול שאמור להתבצע כל יום או אפילו פעמיים ביום.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ העירונית
היום, למרבה השמחה, כפי שרואים בסרטון, אפשר לעשות זאת בקלות, בלי הרדמה או טשטוש. היום אנחנו יכולים לטפל בבעלי החיים, קטנים וגדולים תוך כדי אימון.
הטיגריסים בספארי מתאמנים על בסיס יומי, גם כשאין צורך להעניק להם טיפול רפואי. זה מאפשר לנו לשלב באימונים גם טיפולים רפואיים כשהצורך עולה.
אימון בגני חיות, בניגוד לאילוף, מתבצע רק בחיזוק חיובי, ללא עונשים וללא עקה (סטרס) לבעל החיים. בעל החיים מקבל חיזוק חיובי בדמות צ’ופר טעים בתמורה על שיתוף פעולה וציות להוראות המטפל. אפשר לראות שרימבה מכיר כבר את הפקודות שהוא מקבל ומשתף פעולה יפה מאוד. מה שמאפשר לשי למרוח את המשחה על גבו בזמן שבטי מגישה לו את הצ’ופר – נתחי בשר עסיסיים.
עד לפני מספר שנים, הטיפול הרפואי שנעשה בגני חיות לרבות בספארי היה במדיניות אדוקה של שמירה על מידת מגע ואינטראקציה מינימאליים בין המטפלים לבעלי החיים. כך, כל הליך רפואי/ממשקי שהצריך את התערבות הצוות היה חייב להתבצע בהרדמה או בטשטוש.
כבר מעל עשור שחל מהפך בתחום האימון בגני החיות, והספארי אף הוא שותף למהפך זה. מחקרים התנהגותיים רבים הוכיחו מעל לכל צל של ספק שעל ידי שימוש באימון בחיזוק חיובי ניתן ללמד את בעלי החיים להשתתף מרצונם בטיפול, לשתף פעולה עם המטפלים בשגרת היומיום ואף בטיפולים רפואיים, תוך הימנעות מהעקה שהטיפולים האלה גורמים לבעלי החיים ומהסיכון שקיים בכל הרדמה או טשטוש.
אימון תמיד תלוי ברצון של בעלי החיים להשתתף בו. הוא גם אימון מוגן, כך שברוב המוחלט של המקרים יש הפרדה פיזית בין המטפל לבעל החיים – כדי להגן על המטפל מפגיעה. אין לנו שום דרך להכריח בעל חיים להגיע להתאמן והם עושים זאת מרצונם החופשי כדי לקבל את הצ’ופרים הטעימים. חשוב לציין שהצ’ופרים גם תוספת לתפריט הרגיל של בעל החיים. בבעלי חיים שהתפריט שלהם רחב יותר מאשר טיגריס שאוכל רק בשר, זה יהיה דברים שמקבלים רק מעט כי הם מכילים הרבה סוכר או שומן, כמו מיץ, אגוזים, או פירות מתוקים. לכן חשוב שהאימון יהיה מהנה, כייפי, ומשתלם עבור בעל החיים. כל תהליך אימון מושתת ביסודו על אמון, הבנה, ותקשורת בין בעלי החיים למטפלים שלהם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il