המדד שהוגש בפתח חודש הגאווה, בדק בצורה מקיפה את יחסן של ערים ורשויות המקומיות ברחבי הארץ לקהילת הלהט”ב וכיצד תמכו וקידמו את צרכי הקהילה במרחב העירוני בשנה החולפת. 29 ערים ורשויות מקומיות שמקדמות עשייה למען להט”ב ומלוות על ידי האגודה, נמדדו על סמך עשרות שאלות בחמש קטגוריות: רווחה, חינוך, תשתית, נראות ובטחון ותרבות. מטרת הפרויקט הינה לחזק את שיתוף הפעולה מול הרשויות המקומיות להם השפעה ישירה על חייהם של חברי הקהילה הגאה.
בין היתר, נבדק האם העירייה ביצעה התאמה בטפסים העירוניים השונים עבור משפחות להט”ביות, האם קיים מענה טיפולי עבור להט”ב והאם עירייה תמכה או סירבה לתמוך באירוע הגאווה.
במקום השלישי ממוקמת עיריית גבעתיים שבנוסף למענים השוטפים, הוציאה אמנת שוויון וסובלנות של העיר במטרה להבטיח את ביטחון חברי וחברות הקהילה בעיר, הקימה האחרונה מרכז תמיכה להורים לילדים על הקשת הטרנסית וכינסה את כלל עובדיה וצוותי החינוך בנושא הרגישות בטיפול בלהט”ב. בנוסף, בעירייה ישנם 4 חברי מועצה להט״בים ואור-לי ניב היא סגנית ראש העיר הלהט”בית הראשונה בארץ.
על פי הנתונים, כ-20 ערים ורשויות מקומיות קיימו הכשרות לצוותי חינוך בנושאי להט”ב. בכ-16 ערים יש עו”ס פעיל שאחראי על נושא הלהט”ב. כ-17 עיריות תקצבו את אירוע הגאווה וכ-20 עיריות תלו את דגל הגאווה במרחבים הציבוריים.
מדברי נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין: “השלטון המקומי בישראל הוא מקור גדול לאופטימיות. ברשויות רבות מכהנות קואליציות הנשענות על שיתופי פעולה בין השבטים והמגזרים השונים המרכיבים את החברה הישראלית: חילונים לצד דתיים וחרדים, יהודים לצד ערבים. ראשי הרשויות הנמצאים כאן איתנו, מציינים שני הישגים עיקריים: ההישג הראשון הוא הציון הגבוה שקיבלו במדד העירוני הגאה, המעיד על עשייתם המשמעותית לטובת שיפור רווחת תושביהם מקרב קהילת הלהט”ב. ההישג השני, והחשוב לא פחות – הוא שעשייה זו נעשתה במסגרת קואליציונית רחבה. לעתים תוך הסכמה שבשתיקה, לעתים תוך פשרה עמוקה – ודווקא זהו ההישג הכביר. פשרות והסכמות – הן הדרך היחידה בה חברה בעלת שסעים עמוקים ומחלוקות תהומיות תוכל לשמור על לכידותה הפנימית. ובישראל – יש לנו לא מעט שסעים ומחלוקות. תודה רבה לאגודה למען הלהט”ב על השקת המדד הזה ותודה לכם – ראשי הרשויות על עשייתכם המובילה.”
סמנכ”לית האגודה למען הלהט”ב, רוני אוסטרר: “כל עיר צריכה לתת ביטוי לאופי התושבים והתושבים שנמצאים במרחב העירוני שלה ואנחנו שמחים לראות את העשייה הנרחבת לטובת חברי וחברות הקהילה בערים השונות. תוצאות המדד שמוכיחות את כוחה הארצי של הקהילה הגאה בישראל, הן פרי יצירתן של התארגנויות גאות בכל הארץ שאנו מלווים בשיתוף פעולה מקיף עם העיריות והרשויות המקומיות. בעידן שבו להט”בים מכל רחבי הארץ עדיין חווים להט”בופוביה, שנאה ואפליה רק בשל נטייתם המינית וזהותם המגדרית, עלינו לוודא שאור הגאווה והסובלנות יגיע לכל מקום ולכל מגזר. אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה ההדוק עם הערים והרשויות המקומיות שקידמו את צרכי הקהילה הגאה ומודיעים שנמשיך להשמיע את קולנו בכל מקום בגאווה עד לשוויון זכויות מלא”.
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק שהשתתף בטקס יחד עם סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק הלהט”ב ציין כי: זהו ציון דרך משמעותי עבורנו כעיר וקהילה לקבל ציון כה גבוה במדד העירוני הגאה. אנו נמשיך לפעול בכל המישורים למען חברה מכילה, סובלנית ופלורליסטית ונהווה ראש חץ לשאר הערים בארץ”
סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק הלהט”ב אור לי ניב ציינה כי: “מאז קיבלתי את תחום הלהט״ב לטיפולי היה לי חשוב מאוד להבין מה הם צרכי הקהילה הגאה בעיר, לפני מספר חדשים יצאנו בסקר הלהט”ב העירוני של גבעתיים וממנו קיבלנו מספר תובנות על צרכי הקהילה בעיר. אנו פועלים לפי קוד ערכי ברור וכל פעילותינו מטרתה לגרום לחברי הקהילה להרגיש שייכים ושווים. המדד העירוני הגאה משקף את פעילותנו הרבה למען הקהילה הגאה. אני גאה בעיר שלי, בראש העירייה, בחברי מועצת העיר, בעובדי העירייה ומנהליה על הפתיחות ועל שיתוף הפעולה”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il