שושי קארו, גננת בגן פרטי בגבעתיים לגילאי 0-3, מוטרדת מאוד משכיחות ההתעללויות, הקללות, וחוסר הכבוד כלפי פעוטות חסרי ישע, בגני ילדים, משפחתונים, פעוטונים ומטפלות.
“לא יעלה על הדעת שדברים כאלו יקרו ולצערנו הדברים הנוראיים האלו קורים גם במסגרות או מטפלות עם המלצות רבות”, אומרת קארו. “ברגע שנסגרת דלת הגן אין להורים שום דרך לדעת מה עובר על ילדיהם הקטנים”.
הדברים של קארו באים על רקע העונש שקיבלה היום אינה סקיבנקו, סייעת בפעוטון שהורשעה בהריגתה של התינוקת יסמין וינטה ז”ל: 17 שנות מאסר.
בימים האחרונים קארו מתייעצת ומעלה רעיונות עם חברותיה איך אפשר להגן על הפעוטות. בין הרעיונות שעלו: לרשת את הגן (או הבית במקרה של מטפלת) במצלמות ובכל סוף יום עבודה יוכלו ההורים לצפות בצילומים וכך יהיה מעקב אחר התנהלות הגן. לצייד כל איש צוות בגן במצלמת חזה שתתעד מקרוב את הנעשה בגן. במקרה של מטפלת יחידה אני חושבת שיש לצלם את הבית וגם לחייב את המטפלת לשאת מצלמת חזה.
רעיון נוסף שעלה הוא לארגן קבוצת מתנדבים, סבים וסבתות שיש להם רצון ופנאי והנושא קרוב לליבם ויוכלו לעבור בגני הילדים, לראות ולהרגיש את הנעשה בגן ובכך למנוע או להתריע על התנהגות לא ראויה כלפי הקטנטנים.
קארו מוכנה לארגן את מערך המתנדבים שיורכב מסבים ומסבתות שמעוניינים לעזור.
בנוסף, יש לה בקשה מראש העירייה, רן קוניק: להתקין מצלמות ולמנות אדם מקצועי מטעם העירייה לנושא. “אני מבקשת מההורים לא להרדם בשמירה. אל תהיו שאננים. תשמרו על הילדים שלכם היטב. אני מזכירה שגם ההורים בגן של כרמל מעודה סמכו עליה ועל הצוות וכך גם בכל המקומות האחרים”, היא אומרת.
על פי נתוני פורטל דרושים בחצי השנה הראשונה של 2019 יש מגמת ירידה בדרישת מעסיקים לגננות, מטפלות וסייעות, ביחס לאותה התקופה בשנת 2018: גננות ירידה של 13%, מטפלות ירידה של 29% וסייעות ירידה של 25%.
ליאת הדר שרביט, מנכ”לית פורטל דרושים: “הביקוש למטפלות/סייעות גבוה מאוד אך מאידך השכר המוצע הוא נמוך. מעסיקים, פעמים רבות, מוותרים על הסמכות מקצועיות לסייעות/מטפלות ומעסיקים עובדות בלתי מקצעויות שלא תמיד מתאימות למקצוע. בדיקת מידת הסבלנות לילדים והגישה הם הפרמטרים הכי חשובים שלא נבדקים באופן מקצועי בעזרת מבחנים פסיכולוגיים כלשהם.במקום שבו אין רגולציה, הדרישות נמוכות יותר, ללא הסמכות מקצועיות או מבחן פסכילוגי בסיסי”.
לאור המצב, פורטל דרושים מפרסם כמה המלצות להורים:
הכשרה מקצועית – הדבר הבסיסי והראשוני שעליכם לבדוק הוא את הכשרתה של הגננת והמטפלות בגן, לא מספיק שיש הכשרה מקצועית לגננת גם למטפלות בגן (או זו שאמורה להגיע אליכם הביתה) צריכה להיות הכשרה מקצועית לטיפול בילדים. אל תתביישו ודרשו לראות תעודות.
בטיחות – ודאו כי הצוות עבר הכשרה בנושאי עזרה ראשונה והתנהלות בטוחה בגן. בדקו את האזור בו אמור ילדכם לשהות וראו האם הוא בטיחותי? האם הוא מוגן? האם קיים מזגן/אוורור בחדרי השינה ובמרחב בכלל, האם הישיבה סביב השולחנות באזור האכילה מותאמים לגובה הילדים, האם אין מפגעי בטיחות כמו חשמל חשוף או חפצים חדים? האם החלונות ממוגנים, האם חומרי הניקוי מאוחסנים הרחק מגישת הילדים, האם יש תיק עזרה ראשונה ומטף כיבוי אש? בדקו גם את חצר המשחקים ואל תהססו להתעניין ולשאול אם אינכם בטוחים.
ביטוח ואישור הפעלה – ודאו כי קיימת פוליסת ביטוח לילדי הגן ובקשו לראות אותה, כנ”ל לגבי אישור הפעלת הגן.
מספר הילדים בגן – בדקו את מספר הילדים בגן ביחס למספר הגננות והמטפלות, כמובן שככל שהגיל צעיר יותר היחס צריך להיות קטן יותר. היחס המומלץ לפי משרד התמ”ת: תינוקות עד גיל שנה וחצי 1:6 , פעוטות עד גיל שנתיים 1:9, פעוטות עד גיל שלוש 1:11 ובני ארבע 2:35.
מצלמות בגן – אם מדובר בגן פרטי זאת לא שאלה בכלל, מצלמות מרושתות זה מאסט ותנאי חובה מבחינתכם. חייבת להיות לכם הזכות לצפות בילדכם בכל רגע נתון שהוא בגן ולוודא שהוא מוגן ובטוח. בואו נקווה שבקרוב מאוד זה גם יהיה חוק ויחייב את כל הגנים בהתקנת מצלמות!
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il