יום שלישי , אפריל 1 2025

שדרגו כל ארוחה עם יין לבן

יש לא מעט ארוחות שאפשר לשדרג אותן עם יין. לא תמיד אנו יודעים איזה יין לשדך לאיזו מנה. יש מנות חלביות, מנות פרווה, מנות בשריות, יש פתיחים ויש קינוחים, שכן עולם הקולינריה מציע שפע רב של טעמים עשירים. כדי שתוכלו ליהנות מהחוויה המקסימלית של הארוחה, הכנו עבורכם מדריך שלם שילווה כל מנה עם היין שמתאים לה

צילום: pexels

ריזלינג 


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


יין לבן מסוג ריזלינג גדל במחוזותיה של גרמניה. לרוב מייצרים אותו עם גוון טעם מתוק. בנוסף, הוא בעל חומציות עדינה לשם איזון בין הטעמים.

יינות ריזלינג מאזורי חבל אלזס בצרפת ומזרח ארצות הברית טובים לא פחות אך אופן הכנתם שונה. הם בעלי גוון ריח זהה אך מתוקים פחות. ריזלינג שמגיע מקליפורניה אינו מוצלח כמו שאר היינות משום שהוא לוקה במחסור של החומציות והוא רק מתוק.

הטעם המאפיין לרוב את הזן הזה הוא קלילות,  בשילוב ריח עדין של תפוחים טריים. חשוב שבעת הטעימה שלו הוא ירגיש טרי בפה, וככל שהוא מתיישן שטעמו יהפוך לטעים יותר.

המנות שמומלץ לשדך אותן ליין זה הן מנות של דגים – אפשר להגיש אותו לצד מנת פתיחה של טרטר או מנת דג אפויה בתנור המוגשת כמנה עיקרית. אפשר להגיש אותו עם מנת עוף וגם לצד מנות שונות של בשר.

שרדונה

שרדונה הוא יין שגדל בצרפת ונחשב ליין הדגל של מחוז בורגונדי.

זן השרדונה הוא זן ענבים שקל לגדל ברוב אזורי הכרמים ובתנאי אקלים שאינם מגבילים כמו זנים אחרים. כיוון שכך הטעמים של יין השרדונה הם שונים מיקב אחד למשנהו וממדינה אחת לאחרת.

הטעם המאפיין לרוב את הזן הזה הוא טעמי הדר עשירים. הגוף שלו מרגיש קטיפתי ומלא יותר מזנים אחרים שמהם מייצרים יינות לבנים יבשים. אם מתסיסים אותו בחביות של עץ אלון, מתווספים לו טעמים נעימים דוגמת טופי, וניל וקוקוס.

השרדונה היה זן ענבים מאוד פופולרי בשנות ה-90 בין היתר משום שהוא יכול לשמש גם כיין תוסס וגן כיין רגיל.

המנות שמומלץ לשדך אותן ליין זה הן מנות שונות של דגים ומגוון של מנות עוף.

סוביניון בלאן

סוביניון בלאן הוא יין שגדל בצרפת, מוצאו בחבל בורדו ובעיקר בעמק הלואר. כמו כן, הוא גדל גם בניו זילנד שהצליחה להפיק ממנו מספר סוגים מעולים של סוביניון בלאן. לעומתם, הזן האוסטרלי, נוטה לגדול באזורים שבהם מזג האוויר חם יותר, אך כנראה בשל כך הוא גם חסר באיכויות הפרי.

הטעמים המאפיינים לרוב את הזן הזה הוא טעמים של תפוח ירוק חמצמץ, אגסים מתקתקים ודומדמניות חמצמצות או לחילופין טעמים של פירות טרופיים דוגמת מנגו, מלון וענבי שועל.  הסוביניון בלאן לרוב קליל יותר מאשר יין השרדונה, ואת הטעמים הטובים ביותר ניתן לייצר מגפנים שמגדלים במזג אוויר קריר.

המנות שמומלץ לשדך לו הן פירות ים על כל גווניהן, מנות שונות של עוף ומגוון רחב של סלטים.

גוורצטרמינר 

הגוורצטרמינר או גוורץ בקיצור גדל בגרמניה, בחבל אלזס שבצרפת, בניו יורק ובחוף המערבי של ארצות הברית.

הטעם המאפיין לרוב את הזן הזה הוא טעם קליל של פירות המשולבים עם ניחוחות של פירות הליצ’י והאפרסק, ורדים וגם פלפל אנגלי.

למרות טעמו הפירותי והניחוחות הנעימים שלו, הגוורצטרמינר הוא לא יין שמרגישים בו ריענון כמו שניתן להרגיש בשתייה של סוגי יינות לבנים יבשים אחרים.

המנות שמומלץ לשדך אותן ליין זה הן מנות על טהרת המטבח האסיאתי, והוא מאוד מחמיא למנות עוף שונות.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

פסח שמח עם פרימור צילום אראל סגרון

“פרימור” משווקת לפסח משקאות קלים ונקטר לליל הסדר ולימי החג

תפריט נגישות