יום חמישי , אפריל 3 2025

אילו טפסים חובה להביא לוועדה להפסקת הריון

תהליך הפסקת הריון הינו תהליך משמעותי מאוד בחייה של אישה אשר בוחרת לבצע את ההפלה. הסיבות להפלה יכולות להיות רבות, החל מהחלטה בריאותית ועד החלטה כלכלית ואישית.
בכדי מצד אחד לאפשר את זכותה של האישה על גופה ובכך לאפשר הפלות במדינת ישראל ומצד שני לשמור לפקח על כך שתהיה הבנה והפנמה של המשמעות של הפלה ולמנוע הפלה כפויה, נחקק בישראל חוק המגדיר בתוכו את התנאים הנדרשים לביצוע הפלה.

גל חזיזה הפסקת הריו כתבה 4

הגדרת החוק ולמה הוא חושב


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו


החוק בישראל נמצא תחת מחלוקות רבות בנוגע לקשיחותו ולמקרים הספציפיים בהם הוא מאפשר את ביצוע ההפלה. עם זאת הוא כן מעניק מעמד חוקי רק למוסדות מוכרים ומוגדרים לביצוע ההפלות, דבר אשר מוריד ברמה משמעותית את הרשלנות והפגיעה שיכולה להתרחש במהלך תהליך ההפלה.

מהו התהליך שיש לעבור לפני ההפלה

לאחר שהאישה מגלה על ההריון ומחליטה שברצונה לבצע את ההפלה עליה לפנות לאחד מהמוסדות הרפואיים בישראל (מרבית בתי החולים מבצעים הפלות) ולבדוק באילו ימים ומתי מתכנסת וועדה להפסקת הריון.

תפקידה של וועדה זו הינו לאשר את הפסקת ההריון וזאת בכפוף לחוק המוגדר במדינה. לכל בית חולים ישנה וועדה מקומית שלו, אשר מכילה שני רופאים ועובדת סוציאלית/אחות. כפי שצוין, תפקידה של הוועדה הינו אישור הפסקת ההריון וגם הבהרה של ההשלכות. בכדי לבצע את תפקידה כראוי על הוועדה לקבל את כל המידע הרלוונטי והקריטי בנוגע למטופלת ולהריונה.

אילו מסמכים יש להביא לוועדה

בכדי שהוועדה תוכל לקבל את המידע הנחוץ לה באופן רשמי ומדויק יש להביא מסמכים המעניק תשובות לסעיפי החוק השונים שיאפשרו את אישור הפסקת ההריון. חשוב מאוד לשים לב שספציפיות המסמכים הרפואיים שיש להביא משתנה בין מקרה למקרה וכן בין בית חולים אחד לאחר ולכן יש לוודא מול בית החולים עצמו מהם המסמכים הספציפיים שנדרשים בכדי שלא יחסר דבר.

מסמכים כללים שחובה להביא תמיד

אז כמובן שיש להגיע עם תעודה מזהה בעלת תמונה, זו יכולה להיות תעודת זהות, דרכון או רישיון. אישה שאינה נשואה ומבקשת לבצע הפלה בשל סיבה זו צריכה להביא עימה גם את ספח תעודת הזהות, בכדי להוכיח את היותה רווקה.

נוסף לכך יש להביא מסמכים רפואיים שונים כשאלו הנדרשים בכל מצב הינם בדיקות דם ואולטרסאונד עדכני. בדיקות הדם הנדרשות הינן אלו המציגות את ספירת דם עדכנית וכאלו המציגות את סוג הדם של האישה. כל אלו נדרשים כדי לוודא שלאישה אין מגבלה מסוימת לביצוע ההפלה ובכדי לדעת את סוג הדם שלה למקרה חירום.

האולטרסאונד נדרש לקביעת גיל ההריון ולכן יש להביא אולטרסאונד שעדכניותו לא עולה על שבועיים.

המסמך הכללי האחרון הינו תשלום אגרה לוועדה. שימו לב, שכאן ישנו הבדל לפי גיל האישה. נשים ונערות עד גיל 19 אינן נדרשות בתשלום או בהתחייבות מקופת החולים. נשים עד גיל 33 יכולות לקבל התחייבות (טופס 17) מקופת החולים בה הן מבוטחות, אך עליהן להביא טופס זה איתן. נשים מעל גיל 33 חייבות בתשלום אגרה ואינן זכאיות לתשלום דרך הקופה.

מסמכים רפואיים נוספים

במקרים בהם הפסקת ההריון נעשת בשל מצב בריאות (של האם או של הולד) יש להביא מסמכים המעידים על המום האפשרי או על הפגיעה העתידית הצפויה לקרות. מומלץ להביא מכתב מסכם מהרופא המטפל וכן ממומחה בתחום במידה והייתן בייעוץ אצלו.

במידה וישנו חשש שהמשך ההריון יפגע בבריאות הנפשית של האישה, יש להביא אישור מפסיכולוג/פסיכיאטר המעיד על כך.

חשוב להזכיר פעם נוספת, לכל בית חולים ישנם הכללים הספציפיים שלו ולכל אישה ישנו המקרה שלה. ולכן יש לוודא מול בית החולים מהם המסמכים הרלוונטיים שנדרשים למקרה הספציפי שלכם.

את המאמר כתב ד”ר גיא גוטמן, גניקולוג בכיר בקופ”ח כללית.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות
לקריאת כל התגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

פסח שמח עם פרימור צילום אראל סגרון

“פרימור” משווקת לפסח משקאות קלים ונקטר לליל הסדר ולימי החג

תפריט נגישות