להכנת בצק סופגניות:
1 ק”ג קמח לבן
50 גרם שמרים אינסטנט מיה תעשיות מזון
1 1/4 כוסות או 300 מ”ל חלב פושר
1/2 כוס או 100 גרם סוכר לבן
3 ביצים L
כפית תמצית וניל
1/2כפית גרידת לימון
לטיגון:
1 1/2 ליטר שמן קנולה
לקישוט:
אבקת סוכר
למילוי:
ריבת תות, פודינג וניל או פודינג שוקולד
אופן הכנה:
מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים,
מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, תמצי וניל וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. להוריד מהירות ולהוסיף תוך כדי את שארית הקמח.
מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
כדורים!
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה.
מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן בצד אחד, למניעת התייבשות כשהצד המשומן בצד של הבצק.
מחכים לתפיחה מחודשת.
בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק 160 מעלות. מטגנים את הסופגניות בערך 2 דקות מכל צד עד להשחמה.
מוציאים לנייר סופג, מקשטים באבקת סוכר וממלאים: מזריקים עם מזרק את המילוי, מה שבא לכם: ריבה פודינג וניל או שוקולד או מה שמתחשק.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@rgg-news.co.il